REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Gala“ festivalis iškart po Naujųjų pakvies į stipriausius savo filmus

Nekomercinio kino festivalis „Gala“ pirmasis naujaisiais metais pakvies pažiūrėti nepriklausomų kino studijų juostas, tapusias vienomis geriausių ir įspūdingiausių šiais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Laukdami artėjančių seansų kino gerbėjai ir kritikai sausio mėnesio „Gala“ festivalio repertuarą vadina vienu stipriausių per visą festivalio gyvavimą.

REKLAMA

Jau šį savaitgalį „Gala“ demonstruos savo filmus Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje. Vilniuje penki rinktiniai festivalio filmai bus rodomi visą savaitę nuo šio penktadienio, sausio 2 dienos, iki ateinančio ketvirtadienio, sausio 8 dienos. Kaune ir Panevėžyje naktiniai „Gala“ festivalio seansai įvyks šį penktadienį ir šeštadienį, sausio 2 ir 3 dienomis. Visuose miestuose filmai bus rodomi „Forum Cinemas“ kino centruose.

„Didelė garbė ir malonumas pasidalinti su žiūrovais šiais puikiais filmais. Tikimės, kad mūsų naujametinis festivalis taps puikia dovana tiems žmonėms, kurie neabejingi geram kinui“, – sakė „Gala“ festivalio direktorius Vaidas Stackevičius, taip pat pasidžiaugęs, kad šventiniu laikotarpiu organizaciniai festivalio darbai vyko sklandžiai ir visi penki filmai jau sėkmingai atkeliavo į Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausiu titulu iš sausio mėnesio filmų – už geriausią scenarijų šių metų Kanų festivalyje – gali pasigirti juosta „Lornos tylėjimas“, kuri taip pat buvo tarp pretendentų „Auksinei palmės šakelei“ laimėti. Vokiečių romantinė drama „Vyšnių žydėjimas – Hanami“ šiemet buvo tarp pretendentų laimėti „Auksinį lokį“ Berlyno festivalyje, ir laimėjo prizą Sietle bei įvairius Vokietijos ir Bavarijos kino apdovanojimus. Už vaidmenį šiame filme aktorius Elmaras Wepperis buvo tarp pretendentų laimėti Europos kino apdovanojimą, o šiame filme vaidinanti aktorė Hannelorė Elsner prieš kelerius metus viešėjo Lietuvoje, kai mūsų šalyje vyko serialo „Karas ir taika“ filmavimo darbai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA



Kadras iš filmo „Vyšnių žydėjimas – Hanami“

Azijietiško vesterno „Geras, blogas ir pakvaišęs“ režisierius Ji-woon Kimas su šia juosta buvo pripažintas pačiu geriausiu tarptautiniame Katalonijos kino festivalyje, o filmas tapo vienu ryškiausiu šiame renginyje. Kupina nuotykių juosta suteiks dar daugiau malonumo, jei žiūrovai pasidomės legendiniu 1966-ųjų filmu „Geras, blogas ir bjaurus“, kuriame vaidina Clintas Eastwoodas ir kuris IMDB svetainėje tarp visų laikų 250-ties geriausių filmų puikuojasi penktoje vietoje.

REKLAMA



Kadras iš filmo „Geras, blogas ir pakvaišęs“

Šiame sąraše tarp geriausių pasaulio filmų galima rasti ir romantišką siaubo juostą „Leisk man užeiti“, kurios prizų kolekcijoje net 18 įvairių pergalių. Švedų režisieriui Tomasui Alfredsonui pavyko sukurti kvapą gniaužiantį ir estetišką filmą, pavergusį Čikagos, Vašingtono, Toronto, Edinburgo, Gioteborgo, „Fant-Azijos“, Katalonijos, Vudstoko ir kitų kino festivalių publikas. Tikimasi, kad šiam filmui neabejingi bus ir Lietuvos žiūrovai.



Kadras iš filmo „Leisk man užeiti“

Tuo tarpu rytietiškos estetikos gerbėjus itin pamalonins juosta „Laiko pelenai“, kurios režisierius Kar Wai Wongas Lietuvos publikai puikiai pažįstamas iš pamėgtų filmų „2046“, „Mano vaivorų naktys“.

REKLAMA

Festivalio organizatoriai šį kartą nedrįsta prognozuoti, kurią juostą publika tituluos geriausiu sausio mėnesio „Gala“ festivalio filmu. Lapkričio mėnesį šis titulas atiteko sukrečiančiai austrų dramai „Importas/eksportas“, o geriausiu praėjusių metų viso sezono filmu tapo melancholiška Izraelio komedija „Orkestro vizitas“.

„Jeigu ankstesniais mėnesiais buvo galima prognozuoti vieną ar kitą favoritą, šį kartą visų penkių filmų galimybės yra beveik lygios“, – įsitikinęs festivalio direktorius Vaidas Stackevičius, raginantis kino gerbėjus aktyviai išreikšti savo nuomonę svetainėje www.galafestivalis.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aktyviausi „Gala“ festivalio filmų lankytojai už surinktus bilietus į šio festivalio seansus galės laimėti įvairių firminių suvenyrų su festivalio simbolika. Jie atiteks tiems, kurie pamatys daugiausia juostų. Žiūrovai taip pat įgys viliojančių lengvatų pratęsti vakarėlį įvairiuose sostinės baruose ir restoranuose.

Kino festivalį „Gala“ organizuoja M.P.3 vadybos agentūros šiam projektui suformuota kompanija „ShowNet Entertainment“. Festivalio mecenatas - bendrovė TEO LT, AB, kurios teikiamos paslaugos – skaitmeninės televizijos GALA – vardas naudojamas šiame projekte.

„Gala“ festivalio antrojo sezono naujienas ir kiekvieno mėnesio programą galima rasti interneto svetainėje www.galafestivalis.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų