REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltijos šalių dienos prekybos komentaras (12-29)

Dar viena trumpa šventinė prekybos savaitė prasidėjo neįspūdingomis apyvartomis, o didžiausias investuotojų aktyvumas buvo jaučiamas paskutinę prekybos valandą.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus vertybinių popierių biržoje ketvirtis apyvartos teko tiesioginiams sandoriams, o daugiausia jų sudaryta su „Snoro“ privilegijuotomis akcijomis. Iš investuotojų akiračio nedingstančios „Klaipėdos naftos“ akcijos atpigo 4,44 proc. iki 0,86 lito.

REKLAMA

Talino vertybinių popierių biržoje apyvartą dalinosi „Estonian Telecom“ ir „Tallink Grupp“ akcijos, kurių akcijų kainos augimas kilstelėjo OMX Talino indeksą 2,53 proc.

Rygos vertybinių popierių biržoje taip pat vyravo apatija, kuri lėmė nedidelę apyvartą ir kainų smukimą, kuris nusitempė OMX Rygą



Neutrali naujiena: AB „Grigiškės“ 2008 m. vienuolikos mėnesių rezultatas

Lapkričio mėnesį įmonių grupė, kurią sudaro AB „Grigiškės“ ir UAB „Baltwood“, pasiekė 10,7 mln. litų (3,1 mln. EUR) apyvartą. Per vienuolika mėnesių įmonių grupės apyvarta viršijo 135,4 mln. litų (39,2 mln. EUR), palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, pardavimai padidėjo 2,0 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio „Grigiškių“ grupės pajamos buvo penktadaliu mažesnės nei prieš metus ir 16 proc. mažesnės nei šių metų spalį. Sumažėję mėnesio pardavimai sulėtino ir vienuolikos mėnesių rezultato augimą (kaip teigiama įmonės pranešime, iki 2 proc.). Lapkričio pabaigoje peržiūrėjusi prognozes, vadovybė paskelbė naują planą šiemet parduoti produkcijos už 148 mln. litų, t. y. 2,8 proc. daugiau nei pernai. Tai reiškia, kad paskutinį mėnesį „Grigiškės“ turi gauti 12,6 mln. litų pajamų ir, panašu, kad prognozė bus įgyvendinta. Kita vertus, pirmoji įmonės prognozė 2008 m. buvo pasiekti 200 mln. litų pardavimus, taigi šie metai gerokai nusileis pirminiams lūkesčiams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bloga naujiena: AB „Vilniaus degtinė“ stabdys gamybą

AB „Vilniaus degtinė“ dėl sparčiai mažėjančių pardavimų sausio mėnesį stabdys gamybą. Nuo 2009 metų dar kartą padidinus akcizo mokestį stipriesiems alkoholiniams gėrimams 15 proc., gamyba gali būti sustabdyta ilgesniam laikui.

Įmonė 2009 metų sausio mėnesį planuoja sustabdyti ne tik pagrindinę gamyklą, bet ir Obelių spirito varyklą.

Padidėjęs akcizo mokestis bendrovę „Vilniaus degtinė“ privers dar kartą didinti gaminių kainą, o tai savo ruožtu atsilieps pardavimams. Neabejojama, kad žmonės, nebegalėdami įpirkti legalių kokybiškų gėrimų, jų ieško šešėlinėje rinkoje. Seimui nusprendus dar kartą didinti akcizą stipriesiems alkoholiniams gėrimams, gamyklos, kurioje dirba 250 žmonių, gamybos sustabdymas gali užsitęsti neprognozuojamą laikotarpį.

Kaip ir visas Lietuvos alkoholio sektorius,  AB „Vilniaus degtinė“ susiduria su dideliais sunkumais. Visų Lietuvos alkoholio gamintojų 2008 m. III ketv. rezultatai buvo blogesni nei prieš metus. Manytina, kad paskutinis bendrovės ketvirtis gali būti šiek tiek geresnis už trečiąjį dėl tradicinio prekybos suaktyvėjimo švenčių dienomis, tačiau ateinantys 2009-ieji metai dėl akcizų didinimo ir lėtėjančios ekonomikos bus dar sunkesni nei 2008-ųjų antrasis pusmetis. Bendrovė bandydama efektyvinti veiklą stabdo gamybą, tačiau ateityje galime matyti ir drastiškesnių priemonių, tokių kaip darbuotojų atleidimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų