REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybei priklausantys „Lietuvos geležinkeliai“ tapo valdžią užleidusių socialdemokratų užuovėja - tokių požymių teigia pastebintis Liberalų sąjūdžio vadovas ir susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

„Laikausi nuostatos, kad valstybinės įmonės, net jei jos dirba pelningai, neturi būti vienos ar kitos politinės partijos užuovėja. Kad ilgus metus tai yra buvusių vykdomojoje valdžioje socialdemokratų tam tikra politinė užuovėja, aš tokių požymių tikrai matau“, - LNK laidai „Savaitės panorama“ sakė E. Masiulis.

REKLAMA

Pasak susisiekimo ministro jį neseniai pasiekė informacija, kad Vilniaus socialdemokratų skyriaus susirinkime buvo tvirtinamos socialdemokratų kuopelės, veikiančios „Lietuvos geležinkeliuose“, nuostatos, įstatai.

„Pagal Akcinių bendrovių įstatymą tai yra negalima. Tai yra prieštaraujantis įstatymui dalykas - tikrai aiškinsiuosi šį atvejį“, - teigė E. Masiulis.

Seimo socialdemokratai išplatino pranešimą, kuriame teigia esą nustebinti E. Masiulio „neatsakingais pareiškimais“.

REKLAMA
REKLAMA

„Socialdemokratų partijoje yra grupė žmonių, kurie dirba šioje bendrovėje arba yra dirbę anksčiau, bet tvirtindamas apie „socialdemokratų kuopelę” „Lietuvos geležinkeliuose” klaidina visuomenę“, - teigia jie.

„Niekada neskirstėme žmonių pagal politines pažiūras ir partinę priklausomybę, todėl ir stebina naujojo ministro pareiškimai, juo labiau, kad AB “Lietuvos geležinkeliuose” vadovaujančiuose postuose dirba konservatorių ir krikščionių demokratų, liberalų sąjūdžio bei kitų politinių partijų atstovai”, - teigia Seimo LSDP frakcijos seniūnas Zigmantas Balčytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokratai siūlo ministrui neperimti koalicijos partnerių konservatorių pamėgtos „raganų medžioklės” tradicijos, o dirbti savo darbą bei tokiais pareiškimais nekenkti vienai pelningiausių Lietuvos bendrovių.

„Lietuvos geležinkelių“ generalinio direktoriaus pareigas einantis Stasys Dailidka yra Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) Vilniaus miesto skyriaus tarybos narys.

LSDP tarybos nariai yra ir du iš septynių S. Dailidkos pavaduotojai: buvęs Algirdo Brazausko vyriausiasis patarėjas ir Vyriausybės kancleris Antanas Zenonas Kaminskas bei A. Brazauskui būnant premjeru Susisiekimo ministerijos viceministro pareigas ėjęs Valerijus Ponomariovas.

„Lietuvos geležinkelių“ Vidaus administracijos tarnybos viršininke dirba buvusio premjero Gedimino Kirkilo žmona Liudmila.

100 proc. „Lietuvos geležinkelių“ akcijų priklauso valstybei, geležinkelius kuruoja Susisiekimo ministerija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų