REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors prieš Kalėdas Klaipėdos miesto tarybos nariai miestiečiams sumažino šiukšlių išvežimo kainą keturiais centais, uostamiesčio valdžia vis viena kaltinama, kad šis mokestis apskritai renkamas darant pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA

Susirinkusi į paskutinį šiais metais posėdį, Klaipėdos miesto taryba pakeitė savo pačios birželio pabaigoje patvirtintus vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą įkainius. Jie sumažinti gyventojams ir tik daliai verslo įstaigų.

REKLAMA

Nuo sausio 1 d. daugiabučiuose gyvenantys klaipėdiečiai už šiukšles mokės keturiais centais mažiau - 3,44 lito už vieną kvadratinį metrą bendrojo ploto.  Maksimalus apmokestinamas vieno buto bendras plotas - 95 kv.m. Tik už tokį plotą reikės mokėti gyvenantiems didesniuose butuose.

Namų ir kotedžų savininkų permainos nepalietė, jiems ir toliau liko fiksuotas metinis 330 litų mokestis.

Tarifų pakeitimas sukėlė didžiulį uostamiesčio verslininkų pyktį. Iki šiol jiems taikytas bendras 3,72 lito už kv.m mokestis. Kitais metais jis gerokai išaugs. Maitinimo ir pramogų įstaigos mokės 4,92 lito. Beje, politikai norėjo jį padidinti iki 6,28 lito.

REKLAMA
REKLAMA

Likę prekybininkai diferencijuoti. Iki 500 kv.m knygynams, fotografijos prekių, drabužių, pramoninių prekių, ne maisto parduotuvėms bus taikomas 1,84 lito tarifas. Vykdantiems veiklą didesniuose nei 500 kv.m ploto pastatuose - 8,12 lito, nuo 100 iki 500 kv.m - 4,12 lito, iki 100 kv.m - 4,88 lito metinis tarifas.

Šis tarybos sprendimas, kaip ir ankstesnis, sulaukė Vyriausybės atstovės Klaipėdos apskrityje priekaištų. Kristinos Vintilaitės teigimu, uostamiesčio politikai nepašalino pagrindinių pažeidimų: fiziniams asmenims rinkliava skaičiuojama pagal patalpų plotą, o ne pagal gyventojų skaičių, taip pat taikomas išankstinis apmokestinimas už nesuteiktas paslaugas.

Dėl įvestos vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą ir tvarkymą jau vyksta teismai. Nepatenkinti dar prieš pusmetį įsigaliojusiais šiukšlių išvežimo tarifais (mažesniais, nei bus kitais metais) savivaldybės administraciją į teismą padavė senamiestyje savo verslą plėtojantys klaipėdiečiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų