REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Oficialu: A. Sireika – vėl „Šiaulių“ treneris

„Šiaulių“ komandos trenerių štabe permainos - į trenerio postą sugrįžo 52 metų Antanas Sireika. Treneriui talkins iki šiol ekipai vadovavęs Robertas Giedraitis ir jo asistentas Mantas Šernius.

REKLAMA
REKLAMA

Vakarinėje treniruotėje pristatydamas komandai naująjį trenerį klubo prezidentas Algimantas Mikšys pažymėjo, kad A.Sireikos sugrįžimui pritarė ir pats R.Giedraitis: „Mes, klubo vadovai ir rėmėjai, neturime priekaištų buvusiajam treneriui. Robertas pats kalbėjosi su savo ilgamečiu treneriu ir sakė, jog įdomu būtų dirbti jo asistentu. Iki šiol jam teko tik žaisti vadovaujant A.Sireikai. Treneris A.Sireika anksčiau pats yra sakęs, jog grįš, kai Šiauliuose bus sporto rūmai“.

REKLAMA

A.Sireika „Šiaulių“ komandai vadovavo nuo klubo įkūrimo 1994 m. iki 2002 m. gruodžio, o po to priėmė Kauno "Žalgirio" kvietimą. Nuo 2006 m. treneris dirbo Kazanės „Uniks“ (Rusija) vyriausiuoju treneriu, vėliau - klubo prezidento patarėju. Šį pavasarį trenerį buvo pakvietęs Vilniaus „Lietuvos rytas“, bet prieš kelias savaites A.Sireika pasitraukė iš LKL vicečempionų ekipos.

- Su kokiomis mintimis grįžtate į „Šiaulius“?

- Visur gerai, bet namuose - mieliausia (šypsosi). Juk čia - namai.

Kai prieš šešerius metus išvažiavau, žodžiai strigo gomuryje. Dabar visai kita nuotaika - tiesiog džiugu. Buvau davęs pažadą sugrįžti, kai mieste stovės sporto rūmai. Dabar Šiauliai turi tokius rūmus, kurių gali pavydėti kiekvienas miestas.

REKLAMA
REKLAMA

Jaučiu žmonių palaikymą, girdžiu jų atsiliepimus. Tikiuosi, kad krepšinio sirgaliai, miestiečiai maloniai mane sutiks.



- Ilgai galvojote, gavęs kvietimą sugrįžti?

- Ar ilgai svarstoma, kai esi kviečiamas sugrįžti namo (šypsosi).

- Ką norėtumėte keisti „Šiaulių“ komandos žaidime?


- Situacija nėra įprasta, nes komanda jau žaidžia, jau sezono vidurys. Pirmiausia reikalausiu, kad visi vienas kitam jaustų pagarbą: žaidėjas žaidėjui, žaidėjas treneriui, žaidėjas vadovams, ir atvirkščiai. Pagarba turi būti visapusė. Reikia gerbti kiekvieną žmogų ir bandyti išspausti gerąsias savybes, ir tiek, kiek jis pats nesitiki.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Noriu, kad komandos žaidime nebūtų tiek bangavimo, klaidų, žaidėjai taptų patikimesni. Suprantu, kad sezono vidurys, žaidėjai jau turi savą žaidimo manierą.

- Kuriam laikui grįžtate į „Šiaulių“ komandą?

- Aš grįžtu į namus...

- Klubo prezidentas Algimantas Mikšys neseniai sakė, kad kitą sezoną komandos biudžetas mažės. Liksite vadovauti ir silpnesnei komandai?

- Aš į Šiaulius sugrįžtu dirbti, o ne užsidirbti. Siekti, kad krepšinis būtų gerbiamas visur, kad krepšinis džiugintų žmones.



- Dabar „Šiaulių“ komandoje nėra nė vieno iš Šiaulių kilusio krepšininko.

REKLAMA

- Tikiuosi, kad ateityje šis trūkumas pasikeis.

„Šiaulių“ klubo direktorius Adomas Klimavičius neslėpė džiaugsmo, jog į klubą sugrįžti pavyko prisivilioti tokio aukšto lygio specialistą.

„Klubo valdyba nusprendė, kad „Šiaulius“, Lietuvą garsinusiems žmonėms turi užtekti vietos po saule. Mes tikime, kad A.Sireikos sugrįžimas bus naudingas komandai, krepšiniui“, - sakė A.Klimavičius. - Jis ir pats yra daug pasiekęs, ir daug davęs mūsų klubui“.

Vienas klubo vadovų A.Klimavičius pažymėjo, kad būtų buvę neprotinga nepasinaudoti galimybe ir nepasikviesti į komandą A.Sireikos: „Europos čempionų treneriai nesimėto. Esu tikras, kad tokio lygio specialisto buvimas bus naudingas ir visai komandai, ir greta jo klube dirbsiantiems treneriams. Nepasinaudoti proga pasikviesti trenerį A.Sireiką būtų buvusi nuodėmė. Jis darbu ir rezultatais Kauno „Žalgiryje“, Kazanės „Unics“, Lietuvos rinktinėje jau įrodė, koks yra puikus specialistas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų