REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Astrologai, pranašai ir būrėjai vieningai tvirtina, kad 2009 metais prasidės didelės permainos tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA

Finansinė krizė, gamtos kataklizmai, ypač bloga kriminogeninė situacija vers žmones keisti mąstymą ir atsigręžti į dvasines vertybes. Dievas, meilė, šeima, mokslas - pamatai, ant kurių esą jau ateinančiais metais pradės kilti nauja žmonijos era.

REKLAMA

Skeptiškai vertinantiems tokias prognozes klaipėdietė astrologė Violeta Liaugminienė priminė, jog prasidedant 2008-iesiems visi astrologai įspėjo žmones gyventi taupiai, neplėsti verslo, neprisiimti didelių finansinių įsipareigojimų.

Esminiai pokyčiai

„Finansinę krizę lemia jau šiemet į Ožiaragį perėję Plutonas ir Saturnas, kurie atsakingi už finansus. Kitų metų pradžioje į Ožiaragį įeisiantis ir 9 mėnesius ten būsiantis Juodasis Mėnulis lems sunkumus bankininkystės, draudimų sritims“, - aiškino astrologė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V. Liaugminienės, panašus planetų išsidėstymas buvo didžiosios depresijos metais nuo 1929-1933-iųjų.

2009-ieji, anot pokalbininkės, bus labai sudėtingi ir permainingi metai tiems žmonėms, kurie yra prisirišę prie materialinių turtų.

„Laikmetis keičiasi. Pagal astrologiją, dar 2003 metais Žemėje prasidėjo Vandenio epocha, o po 2009-ųjų sausio 26 dienos įvyksiančio Saulės užtemimo mes jau būsime joje įsitvirtinę. Vandenis neša esminius vertybių pokyčius, kitą energiją. Vandenis yra susijęs su dvasingumu, žiniomis, naujomis, progresyviomis technologijomis, kūrybiškumu. Pavyzdžiui, televizija, internetas jau yra Vandenio eros požymiai. Šioje epochoje išgyvens tik tie žmonės, kurie pradės gyventi ne kaip fizinės, o kaip dvasinės būtybės, kurie suvoks, kad ne karjera, turtai, o dvasingumas, gerumas yra vertybė. Taip pat tie, kurie nukreips savo mąstymą į Dievą, o ne į materiją“, - teigė astrologė.



Šeimų metai

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašiai kalbėjo ir klaipėdietė būrėja Natalija, kuriai ateinančių metų prognozes atskleidė kortos.

„Permainų metai, tačiau krizė palies ne visus. Labiausiai nuo jos nukentės su finansais susijusių biudžetinių įstaigų darbuotojai. Daugelis jų keis profesiją. Labai daug žmonių, ne tik jaunų, bet ir penkiasdešimtmečių išvyks iš Lietuvos. Beje, keliauti kitais metais verta, išvykos, ypač susijusios su darbu, bus sėkmingos“, - būrė ponia Natalija.

Iš finansinių sunkumų Lietuvoje žmonės, pasak būrėjos, kapanosis patys.

„Nepatartina kitais metais imti kreditus, plėsti verslą. Visus su pinigais susijusius sprendimus geriau šimtą kartų apgalvoti ir elgtis labai atsargiai“, - sakė pokalbininkė.

REKLAMA

Kortos lemia, kad ateinančiais metais Lietuvoje dominuos moterys.

„Būtent jos ras geresnius finansinius sprendimus, nes moterys lengviau prisitaiko prie situacijos, nėra įsikibusios atgyvenusių įsitikinimų“, - aiškino būrėja.

Pasak Natalijos, sunkūs ateinantys metais bus ne tik finansininkams, bet ir emociškai jautriems žmonėms, kurie bus linkę pasiduoti neigiamoms emocijoms. Būrėja patarė ypač saugoti vaikus. Jiems gresia traumos, avarijos. Ne tik jų, bet ir įvairių nusikaltimų Lietuvoje kitais metais padaugės.

„2009-ieji nebus geri, bet ir nebus labai blogi metai. Nei karas, nei maras negresia. Šie metai bus labai geri tobulėti pasiryžusiems žmonėms, tiems, kurie mokosi arba yra susiję su moksline veikla. Taip pat tai labai geri metai tuoktis, gimdyti vaikus. Santuokos bus tvirtos, patikimos, vaikai - sveiki ir geri. Apskritai, tai - šeimos metai. Sutarimą atras net tie sutuoktiniai, kurie iki šiol konfliktuodavo, sumažės skyrybų“, - tvirtino būrėja.

REKLAMA

Baigdama dėlioti kortas Natalija pakartojo astrologės V. Liaugminienės teiginį, jog 2009-aisiais žmonės turėtų kreiptis paguodos ir pagalbos į Dievą, dažniau lankytis bažnyčioje, tačiau būrėja įspėjo ir apie galimą nukrypimą į religinį fanatizmą.



Scanpix nuotr.

Pranašauja karą

Ir astrologė, ir būrėja prasitarė, kad finansinė krizė nesibaigs kitąmet, tačiau tolesnių konkrečių prognozių nepateikė. Pažvelgus į kitų pranašų vizijas, atrodo, kad finansinė krizė - tai tik pradžia.

2006-ųjų metų pabaigoje į „Vakarų ekspresą“ kreipėsi Kauno parapsichologijos klubo prezidentas Modestas Klenys, ragindamas 2009-aisiais palikti Lietuvą ir bėgti kuo toliau nuo Europos - į Argentiną, Čilę ar Naująją Zelandiją. Parapsichologo teigimu, 2012 m. mūsų šalis atsidurs Trečiojo pasaulinio karo epicentre, o pirmieji artėjančio karo požymiai pasireikš jau 2009-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų aiškiaregiai pamatė kraujo klanuose skendinčią Europą. Lemtingoji data - 2012 metų liepos 14-oji. Karas aprėps ir kitas Žemės rutulio vietas - Šiaurės Ameriką ir Artimuosius Rytus, tačiau epicentru bus Europa. Šie duomenys - ne iš piršto laužti, o paremti Saulės aktyvumo ciklu, kurį sudaro 11-12 metų. Mažesni ciklai jungiasi į didesnius ir sudaro 24 metų intervalą. Maksimalaus Saulės aktyvumo metais padidėja oro temperatūra, suaktyvėja augalų vegetacija, gyvūnai ir žmonės tampa agresyvesni. Paskutiniais tokiais pavyzdžiais gali būti vadinami 2001-ieji, kuriuos paženklino teroristinis išpuolis Niujorke. Taip pat - 1990 metai, kai daug pokyčių išgyveno ne tik Lietuva ir visa Sovietų Sąjunga, bet ir kiti regionai. Dar vienas pavyzdys - 1936 metai. Juk Antrasis pasaulinis karas prasidėjo ne nuo Lenkijos užpuolimo 1939-aisiais, o nuo Miuncheno susitarimo, kai Čekijos Sudetų sritis atiteko Vokietijai. 1914-ieji - taip pat maksimalaus Saulės aktyvumo metai, o tada prasidėjo Pirmasis pasaulinis karas“, - prieš dvejus metus gąsdino M. Klenys.



Europoje beveik neliks žmonių

REKLAMA

Lietuvių parapsichologo spėjimai nėra netikėti. Teigiama, kad dar 1503-1566 metais gyvenęs žydų kilmės prancūzas gydytojas, pranašautojas, astrologas Mišelis Nostradamas įspėjo, jog Trečiasis pasaulinis karas, kurio metu bus panaudotas atominis ir cheminis ginklai, kils 2010 m.

2014 m. esą dėl radiacijos Šiaurės pusrutulyje išnyks du trečdaliai gyvūnų rūšių, 2016 m. žmonės masiškai sirgs radiacijos sukeltomis ligomis. Europoje esą beveik neliks gyventojų. 2018 m. Kinija taps svarbiausia pasaulio valstybe. 2028 m. bus sukurtas naujas energijos šaltinis, išskris pirmasis pilotuojamas kosminis laivas į Marsą. 2033 m. beveik visiškai ištirps poliariniai ledynai. Smarkiai pakils vandenyno lygis. 2043 m. islamas taps valdančia pasaulio religija ir t. t.

REKLAMA

Šie spėjimai - tai tik eiliuotai užrašytų, nekonkrečių Nostradamo pranašysčių interpretacijos. Tačiau jo gerbėjai tvirtina, kad Nostradamas išpranašavo daugybę istorinių įvykių - karalių mirtis, karus, rugsėjo 11-osios teroro aktą. Esą Nostradamas buvo išpranašavęs šių metų neramumus Indostano pusiasalyje ir pasikėsinimą į keturių valstybių vadovus.

Kai moterys be vyrų pastos

Šiaurės Amerikos indėnų hopių genties, kuri kildina save iš majų, pranašystės teigia, jog 2012 m. gruodžio 23 d. baigsis šios ketvirtosios civilizacijos kosminis ciklas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ankstesnės civilizacijos žuvo per apsivalymus, nes jos gyveno ne pagal gamtos dėsnius ir tvarką. Jei mes nepasikeisime - mūsų laukia tas pats“, - 1958 m. paskelbė vienas hopių žynių Baltoji Plunksna.

Hopių pranašystės užrašytos specialiu piešinių raštu oloje. Anot jų, „apsivalymo dienomis“ padažnės žemės drebėjimų, ugnikalnių išsiveržimų, kils potvyniai ir gaisrai, pasikeis magnetiniai poliai.

„Tropikai gali pavirsti ledynais, o Antarktis - tropikais‘85 Tūkstančius tonų sveriantys ledynai atskils ir vandens lygis pakils“, - teigiama pranašystėse.

REKLAMA

Esą gali prasidėti nesuvaldoma vabzdžių invazija. Gresia ekologinė katastrofa, naujų ligų protrūkiai. Visa tai gali sukelti sumaištį - tiek politinę, tiek ekonominę.

Hopiai atspėjo, kad „danguje ir žemėje bus nutiesti voratinkliai, kuriais žmonės bendraus tarpusavyje, žmonės keliaus dangumi, jie skraidys didžiuliais namais“. Taip pat jie įspėjo, kad „kai moterys be vyrų pastos - tai bus žinia, jog artėja dienų pabaiga“.

Ketvirtasis pasaulis, anot hopių, baigsis, kai „su didžiausiu trenksmu iš dangaus nukris namas“.



Mokslininkų prognozės

REKLAMA

Vieną iš hopių paskelbtų tezių apie ašigalių pasikeitimą patvirtina šių dienų mokslininkai. Specialistai iš Danijos planetinių tyrinėjimų centro kartu su kolegomis iš Lidso (Didžioji Britanija) universiteto, Prancūzijos Žemės fizikos instituto, amerikiečių mokslininkais iš Floridos tarptautinio universiteto Majamyje nustatė, kad Žemės magnetiniame lauke formuojasi galingi sutrikimai, liudijantys apie tai, jog planetos magnetiniai poliai greitu laiku apsikeis vietomis.

Manoma, kad planetos magnetinį lauką generuoja išsilydžiusios geležies srautai, supantys planetos branduolį. Danijos kosminis palydovas aptiko šiuose srautuose sūkurius Arktikoje ir Pietų Atlante, kurie gali priversti srautus pakeisti kryptis. Tačiau daugelis specialistų mano, kad artimiausiu laiku tai neįvyks.

REKLAMA
REKLAMA

Jei prognozės išsipildytų, pasekmės gali būti katastrofiškos. Ašigalių susikeitimo momentu įvyktų staigus Žemės magnetinio lauko susilpnėjimas, o tai sukeltų šuolišką saulės radiacijos suintensyvėjimą. Kosminiai spinduliai esą sunaikintų viską, kas gyva, arba sukeltų mutacijas. Sugestų visi elektriniai, navigaciniai ir ryšių prietaisai bei palydovai, esantys orbitoje.

Jurga PETRONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų