REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmąją darbo dieną, trečiadienį, Klaipėdos apskrities viršininko administracijoje (KAVA) jos vadovas Arūnas Burkšas suskubo surengti spaudos konferenciją žurnalistams.

REKLAMA
REKLAMA



A. Burkšas (dešinėje ) ir A. Šulcas

Tautos prisikėlimo partijos delegatas, buvęs Neringos vicemeras pripažino, kad dar nespėjo susipažinti su visu kolektyvu, tačiau jau buvo informuotas apie kai kurias darbo sąlygas.

REKLAMA

Klaipėdoje negyvens

Dėl artėjančio sunkmečio kitų metų biudžete KAVA patvirtintas gerokai mažesnis biudžetas - jis mažėja nuo per 93,3 mln. iki 84,4 mln. litų. Tad kitais metais teks atsisakyti ir priedų darbuotojams, kuriems taip pat sumažintos bazinės algos. Tiesa, valdant A. Burkšo pirmtakui Vytautui Rinkevičiui šiais metais vis dėlto buvo sumokėtos vadinamosios tryliktosios algos, kurios siekė iki 80 proc. mėnesinio uždarbio.

REKLAMA
REKLAMA

Nors naujasis viršininkas gana ironiškai komentavo KAVA vadovui skirtas priemones kontaktams, tačiau kartu tvirtino, jog to nesureikšmina.

„Man pasakė, kad viršininkui skiriamas 150 litų mėnesinis limitas kalbėti mobiliuoju telefonu. Kai dirbau verslininku, aš savo valytojoms tokį limitą nustatydavau. Be to, skirtas tarnybinis automobilis „Audi A6“ - 1998 metų. Kiek žinau, nė vienas apskrities viršininkas tokiu senu automobiliu Lietuvoje nevažinėja. Viršininko administracijoje dirba tik 2 vairuotojai“, - sakė jis.

A. Burkšas iškart informavo, kad ketina naudotis savo transporto priemone. Už kurą jis žada mokėti iš apie 7 tūkst. litų neatskaičius mokesčių sieksiančios savo algos, o Klaipėdoje gyventi neketina. Politikas apskaičiavo, kad jam iš namų Nidoje atvykti į uostamiestį trunka 40 minučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dar ir kolegas gali tekti „prigriebti“ į Klaipėdą“, - juokavo jis.

Dokumentų lavina

A. Burkšas kartu su savo pavaduotoju Artūru Šulcu žadėjo, kad KAVA bus visada atvira, bus slepiamos tik valstybės paslaptys.

„Man teko dirbti tik kelias dienas, tačiau iškart pamačiau, kokie milžiniški dokumentų srautai čia atkeliauja. 50 procentų dokumentų yra susiję su teritorijų planavimu ir žemės nuoma, 10-15 procentų - medžiaga iš teismų ir teisėtvarkos institucijų. Jau teko pasirašyti sprendimą dėl dalies teritorijos Lypkių ir Švepelių gyvenvietėse perėmimo visuomenės poreikiams. Daug teks dirbti dėl apskrities bendrojo plano“, - sakė A. Šulcas, kuris pareigas pradėjo eiti pirmadienį.

REKLAMA

Buvęs Klaipėdos miesto tarybos narys susidūrė su problemomis dėl valstybinės žemės nuomos, mat ėmė aiškėti atvejai, kai nuomos sutartys įtartinomis sąlygomis net įkeičiamos bankams.

„Darbo bus daug. Kaip ir sakiau, viena svarbiausių užduočių - civilizuotai reorganizuoti apskritį iki 2011 metų. Iki tol pokyčių nebus, galios sena tvarka“, - teigė A. Šulcas.

Naujoji KAVA vadovybė taip pat užtikrino, kad yra prieš tilto statybą į Kuršių neriją.

Denisas NIKITENKA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų