REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Šiaulių“ krepšinio klubo valdybos nariai skubiame posėdyje svarstė, ką daryti dėl sporto klubams nuo 2009 m. numatomos didinti mokesčių naštos. „Šiaulių“ klubo prezidentas Algimantas Mikšys pažymėjo, kad dėl vyriausybės taikomos politikos biudžetą teks gerokai apkarpyti.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu sklandė kalbos, kad į nuolatinių Lietuvos krepšinio lygos prizininkų gretas gali sugrįžti vyriausiasis treneris Antanas Sireika. Beveik aštuonerius metus „Šiaulių“ klube 1994-2002 m. praleidęs strategas buvo pažadėjęs į Saulės miestą grįžti tada, kai Šiauliuose bus pastatyta nauja arena.



Klausimo nesvarstė

REKLAMA

Nors praėjusią savaitę paprašytas prisiminti senus pažadus treneris tikino juos tesėsiąs, A.Mikšys pažymėjo, kad „Šiaulių“ klubo valdybos posėdyje jokių sprendimų dėl pasikeitimų trenerių štabe priimta nebuvo.

„Pirmiausia sutikime gražiausias metų šventes. Dabar metas pasveikinti vieni kitus, - sakė A.Mikšys. - Valdyba kalbėjo, diskutavo tik apie komandos perspektyvą, o ne apie būtinybę keisti trenerius“.

Klubo prezidentas neatmetė galimybės, kad dėl ekonominės krizės ir naujos mokesčių reformos, komandos krepšininkams gali vėluoti algos, tačiau tikino, kad „Šiauliai“ skolingi neliks nė vienam žaidėjui.

REKLAMA
REKLAMA

Algos gali vėluoti

„1994 m. įkurtas klubas visada laikėsi duoto pažado. Taip bus ir šį kartą, nors ekonominė situacija yra sudėtinga visoje šalyje, be to, klubo rėmėjams teks ir papildoma didinamų mokesčių našta, - sakė nuo klubo įkūrimo dienos „Šiauliams“ vadovaujantis prezidentas A.Mikšys. - Gali būti, kad sportininkai negaus atlyginimo tą dieną, kuri numatyta kontrakte. Tikėtina, kad vėlavimų bus, bet skolingi neliksime. Apie tai jau įspėjome komandos narius“.

„Šiaulių“ prezidentas neslėpė, kad kitą sezoną pasikeitimai neišvengiami: „Biudžetas tikrai mažės. Tai faktas. Kokia komanda bus 2009-2010 m. sezoną, paaiškės vasarą. Tada bus aiškesnė ekonominė situacija. Būsimi sprendimai priklausys ir nuo to, kiek prie komandos biudžeto formavimo prisidės savivaldybė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žengė į ketvirtfinalį

Tuo tarpu krepšinio aikštelėje nematyti, kad „Šiaulių“ ekipą gali užklupti sunkumai. Prieš didžiąsias metų šventes šiauliečiai užtikrintai žengė į Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vyrų didžiosios taurės varžybų ketvirtfinalį.

Roberto Giedraičio auklėtiniai aštuntfinalyje namie 107:77 sutriuškino „Kauno Triobet“ krepšininkus ir pateko į ketvirtfinalį, nors pirmąjį mačą savo aikštėje kauniečiai buvo laimėję 70:68.

„Šiaulių“ gretose rezultatyviausiai žaidė praėjusią savaitę prie ekipos prisidėjęs gynėjas iš Jungtinių Amerikos Valstijų Stefhonas Hannahas. Jo sąskaitoje - 21 taškas. Vaidotas Volkus surinko 16 taškų, Mindaugas Kuzminskas ir Virginijus Praškevičius pelnė po 14. „Kauno Triobet“ gretose išsiskyrė po 14 taškų surinkę Vytenis Lipkevičius ir Adas Juškevičius.

REKLAMA

LKF Didžiosios taurės ketvirtfinalyje šiauliečiai ginklus surems su Kėdainių „Nevėžiu“, kuris atsakomajame aštuntfinalio mače namie po atkaklios kovos 88:86 įveikė Vilniaus „Sakalus“. Nugalėtojams Aidas Viskontas pelnė 18 taškų. Vilniaus ekipoje išsiskyrė 24 taškus surinkęs ir 8 kamuolius atkovojęs Vytautas Šarakauskas.

Pirmosios ketvirtfinalio rungtynės tarp „Šiaulių“ ir „Nevėžio“ ekipų bus žaidžiamos sausio 8 dieną Šiauliuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų