REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gražiausių švenčių išvakarėse Kauno „Žalgirio" lyderis 23 metų 198 cm ūgio Jonas Mačiulis įvertino praėjusius metus, papasakojo Krepsinis.net žurnalistui apie sėkmingiausius momentus bei atskleidė, ką norėtų pasiekti kitąmet.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėję metai buvo geri, ypatingai praėjusio sezono pabaiga, kai laimėjome Lietuvos ir Baltijos krepšinio lygas, tapome LKF taurės turnyro nugalėtojais", - reziumavo krepšininkas.

REKLAMA

„Žalgirio" puolėjas tikisi kitąmet sulaukti geresnių laikų, nes komanda pamažu įsibėgėja. „Vasarą šiek tiek nepasisekė dėl olimpiados, bet džiaugiuosi, kad man apskritai buvo suteikta galimybė žaisti Lietuvos rinktinėje ir atstovauti jai olimpinėse žaidynėse. Šio sezono pradžia tiek man, tiek visai komandai buvo sudėtinga. Tačiau pamažu įsibėgėjame ir tikimės, kad Naujaisiais metais sulauksime geresnių laikų. Atrodo, kad jau įgauname geresnę sportinę formą ir viskas juda gera linkme", - kalbėjo J.Mačiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar nesigaili rankomis sukirtęs su "Žalgiriu", užuot išbandęs jėgas užsienyje, krepšininko atsakymas buvo vienareikšmis. „Nė kiek nesigailiu, kad likau "Žalgiryje". Visada smagu žaisti namuose. Be to, žinant, kad visuose klubuose finansinė situacija nėra gera, ieškoti laimės nesinori. Juk mes, žaidėjai, pasikalbame, turime nemažai draugų įvairiose ekipose. Ne visos komandos pasakoja apie savo problemas ir krepšininkams uždraudžia apie tai kalbėti. Tikrai žinau, kad net ir pajėgiausi Europos klubai turi finansinių bėdų. Tai susiję ir su Ispanijos, ir Rusijos ekipomis", - turima informacija pasidalino krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris" šį sezoną pakeitė ne tik trenerius, kai Rimanto Grigo darbą perėmė Gintaras Krapikas, tačiau ir vadovus. Klubo viceprezidentą bei generalinį direktorių Gediminą Navikauską pakeitė Paulius Motiejūnas. „Vadovų pasikeitimas mums neaktualus, todėl nesuku dėl jo galvos. Trenerių kaita buvo svarbesnė. Kaip rodo paskutinių savaičių rezultatai, viskas eina į gerą pusę".

Apie tai, kad J.Mačiuliu domisi Europos grandai girdėjome kalbų ne tik vasarą, bet ir rudenį. Informacija, kad Lietuvos krepšininką vilioja Ispanijos bei Italijos klubai suaktyvėjo, kai „Žalgiris" pateko į krizę sezono pradžioje. „Netiesa, kad sulaukiau daugybės pasiūlymų ir Europos komandos nedavė man ramybės. Girdėjau tik tiek, kad Valensijos „Pamesa" komanda norėjo mane pasikviesti".

REKLAMA

Paklaustas, ką kitais metais J.Mačiulis norėtų pasiekti, ko nepavyko įvykdyti šiemet, žaidėjas ir vėl prisiminė olimpines žaidynes. „Jei šįmet būtų olimpiada, labai norėčiau iškovoti medalį. Kadangi olimpinių žaidynių nebus, asmeninius pasiekimus atidėsime ateičiai. Kalbant apie čempionatus, norėtųsi laimėti tiek Lietuvos, tiek Baltijos krepšinio lygas bei LKF taurės turnyrą. Iš tikrųjų, labiausiai norėtųsi pelnyti medalį su rinktine".

Puolėjas linkėjo krepšinio sirgaliams nepalikti savo mėgstamų komandų sunkiu laikotarpiu. „Krepšinio aistruoliams norėčiau palinkėti palaikyti savo komandas sunkiais momentais. Ateinantys metai gali būti labai sunkūs, todėl palaikymas ir tikėjimas bus labai svarbūs. Be to, labai svarbu sirgti už rinktinę, nes ji labai stengsis padovanoti medalius", - sakė J.Mačiulis.

„Žalgirio" krepšininkas nepamiršo pasveikinti ir pagrindinių priešininkų bei oponentų krepšinio aikštelėje - Vilniaus „Lietuvos ryto" krepšininkų. „Palinkėsiu vilniečiams sėkmės ir rungtyniauti be traumų. Vilniaus ekipoje žaidžia daug draugų, todėl nesinorėtų, kad jiems kas nutiktų", - nuoširdžiai linkėjo J.Mačiulis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų