REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius reikalauja, kad pirmoje sausio mėnesio pusėje „Leo LT“ vadovybė pateiktų įmonės veiklos strategiją, kurioje turėtų atsispindėti ir bendrovės politika dėl elektros energijos tarifų.

REKLAMA
REKLAMA

„Plane turėtų būti aišku, kaip sistemiškai įgyvendinami visi strateginiai projektai - jungtys su Lenkija ir Švedija, naujos atominės jėgainės statyba, jungimasis prie europinės elektros sistemos. Šių projektų negalima svarstyti nesiejant vieno su kitu. Kartu plane atsispindėtų ir finansinis strateginis planas, o tai lemtų ir ilgalaikę tarifų politiką, kuri taip pat yra svarbus akcininkų rūpestis“, - sakė A.Kubilius po susitikimo su privačios „Leo LT“ akcininkės „NDX energijos“ vadovu.

REKLAMA

Premjeras žurnalistams tvirtino, kad anksčiau parengtas „Leo LT“ planas yra daugiau atskirų projektų pristatymas, o ne veiklos strategija.

„Mes matėme atskirų projektų realizavimo planus, bet nematėme labai aiškių sąsajų ir konkrečių veiksmų plano, kuris yra būtinas. Šiuo atžvilgiu mes manome, kad reikia dar padirbėti, ypatingai bandant išgauti sisteminį strategiškumą“, - teigė premjeras.

Anot premjero, „Leo LT“ valdyba akcininkams iki sausio 10 dienos turėtų pateikti trumpalaikių, vidutinės trukmės ir ilgalaikių veiksmų strateginį planą.

REKLAMA
REKLAMA

A. Kubiliaus tvirtinimu, apie elektros tarifus kitiems metams susitikime su „NDX energijos“ vadovu nebuvo kalbama. Ir premjeras, ir A. Zimnickas tvirtino, kad jų dydžio klausimas paliekamas spręsti Kainų komisijai.

„Kiti metai tiek pramonei, tiek gyventojams nebus lengvi. Mes tikimės valdybos („Leo LT“ - BNS) supratimo“, - teigė ūkio ministras Dainius Kreivys.

„NDX energijos“ vadovas A. Zimnickas neatskleidė, ar labai skirsis „Leo LT“ veiklos strategija nuo paruoštos anksčiau.

„Per anksti apie tai kalbėti“, - tvirtino jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybė valdo 61,7 proc., „NDX energija“ - 38,3 proc. „Leo LT“ akcijų.

„Leo LT“ pagaliau pasidavė naujosios valdžios spaudimui nedidinti tarifų ir sutiko, kad Kainų komisija elektros perdavimo ir skirstymo kainas vartotojams nustatytų vienašališkai.

Tačiau „Leo LT“ perspėjo, kad Kainų komisijai patvirtinus galutines kainas, įmonė peržiūrės veiklos strategiją ir kreipsis į akcininkus su siūlymais, kaip užtikrinti, kad nenukentėtų strateginių projektų įgyvendinimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų