REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kūrybinės akcijos „Haiku Vilniui“ dalyviai Lietuvos sostinei jau padovanojo tūkstančius japoniškų trieilių. Geriausi iš jų sudėti į išleidžiamą kolekcinę knygą.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ kūrybinė akcija „Haiku Vilniui“, kviečianti kurti japoniško poezijos žanro kūrinius apie Lietuvos sostinę, sulaukė apie 15 tūkst. haiku.

REKLAMA

„Niekas taip neskatina kūrybingumo, kaip kūrybos priemonių apribojimas. Haiku yra pats ryškiausias to pavyzdys, kaip žodžiais nupiešti paveikslą, telpant į tris eilutes ir 17 skiemenų“, - knygos įvade sako vienas iš „Haiku Vilniui“ komisijos narių, muzikantas Andrius Mamontovas.

Į knygą „Haiku Vilniui“ pateko 201 trieilis, iš komisijos įvertintų, atrinktų savaitės, mėnesio ar mobiliuoju būdu siųstų haiku.

Leidinio sudarytojai siekė knygoje pristatyti kuo daugiau įvairių kūrėjų. Tarp jų galima rasti ne tik kūrybingų ir savo miestui neabejingų vilniečių, tačiau ir žinomų visuomenės veikėjų haiku.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėjome išleisti knygą, kuri atspindėtų visą haiku iniciatyvos kūrybiškumą: iliustratorės darbai, knygos skyrių pavadinimai – visa tai sukurta interpretuojant dalyvių atsiųstus haiku, todėl leidžia pažvelgti į Vilnių poetiškai“, - teigia „Haiku Vilniui“ projekto koordinatorė, žurnalo „Pravda“ atstovė Viktorija Jaksebagaitė.

„Haiku Vilniui“ knygoje trieiliai suskirstyti pagal tematiką. Skyriai „Pirmojo asmens haiku“, „Haiku, aptariantys padėtį mieste“, „Haiku atšiauraus klimato sąlygomis“ ir kiti iliustruoti menininkės Tanios Rex originaliais piešiniais, kuriuose autorė Vilnių perteikia vis kitaip – fiksuoja detalę, akimirką, miestą vaiko akimis, o kartais  tiesiog emociją.

Pirmoji haiku knyga yra dvikalbė – į anglų kalbą išversti trieliai Vilniui leis susipažinti su kitų metų Europos kultūros sostine ir užsieniečiams, miesto svečiams.  

Knyga „Haiku Vilniui“ bus platinama nemokamai.

Kūrybinė akcija „Haiku Vilniui“ tęsis ir 2009-aisiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų