REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo trečiadienio tarp Vilniaus ir Kauno pradeda kursuoti naujas greitasis traukinys, kuriuo kelionė tarp didmiesčių truks tik 59 minutes.

REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos geležinkelių“ teigimu, ateityje, atlikus kelių ir kontaktinio tinklo pritaikymo darbus naujasis traukinys galės važiuoti net 160 kilometrų per valandą greičiu, todėl kelionės laikas dar labiau sutrumpės.

REKLAMA

Kol kas traukinys kursuos tarp Vilniaus ir Kaunas 1 (laikinoji stotis Petrašiūnuose) ir stos tik Kaišiadorių stotyje. Užbaigus Kauno tunelio atnaujinimo darbus maršrutas bus pratęstas iki pagrindinės Kauno stoties.

Naująjį trijų vagonų traukinį pagamino „Škoda Vagonka“, iš viso traukinyje įrengtos 304 sėdimos vietos, dar 328 keleiviai gali važiuoti stovėdami. Traukinyje įrengtos modernios garso ir vaizdo informavimo bei salonų ir išorės stebėjimo sistemos. Numatyta galimybė vežtis dviračius, vežimėlius ar didesnį bagažą, prisijungti nešiojamąjį kompiuterį. Vagonuose įrengtos žemos grindys. Visos durys atidaromos mygtukų paspaudimu, o užsidaro automatiškai, todėl keleivių salonuose nebus skersvėjų ir taip bus išsaugoma šiluma.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirūpinta ir neįgaliaisiais keleiviais. Specialiai jiems dviejuose vagonuose iš abiejų pusių įrengti mobilūs įvažiavimo tilteliai, o viduje – vietos vežimėliams pritvirtinti. Du iš keturių sumontuotų modernių vakuuminių tualetų pritaikyti žmonėms su negalia. Pagrindinė informacija vagonuose pateikiama ir Brailio raštu.

Iš Vilniaus traukinys išvyks 05:20, 08:20 ir 16:30, o iš Kauno – 7:00, 9:55 ir 17:56.

Šie traukiniai kursuos kasdien, išskyrus anksčiausius rytinius iš Vilniaus ir Kauno – pastarieji važinės tik darbo dienomis. Kelionės bilietai tarp Vilniaus ir Kauno važiuojant pirmąja klase kainuos 17,90 Lt, antrąja – 16,30 Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų