REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV biržoje akcijos pirmadienio prekybos metu krito, investuotojams reaguojant į nuviliančius didžiausio vaistinių tinklo  „Walgreen“ rezultatus ir „Toyota“ pranešimą apie planuojamus nuostolius.

REKLAMA
REKLAMA

„Dow Jones“ indeksas sesijos metu buvo smukęs daugiau nei 200 taškų, bet prekybos pabaigoje šiek tiek pakilo ir biržos uždarymo metu buvo nusmukęs tik 0,69 proc. - apie 60 taškų. 19 iš 30 indekso komponentų pirmadienį pigo, labiausiai išsiskyrė 21,6 proc smukusios „General Motors“ akcijos.

REKLAMA

„Ford Motors“ akcijų kaina taip pat staigiai mažėjo, užfiksuotas 12,2 proc. kritimas. JAV kotiruojamos „Toyota“ akcijos smuko 5,4 proc. Kompanija vakar pranešė, kad šiais metais pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo įmonės veikla bus nuostolinga dėl pasaulinės paklausos smukimo ir pernelyg sustiprėjusios jenos.

„S&P 500“ indeksas krito 1,8 proc., krintant visų 10 indekso grupių akcijų kainoms. „Walgreen“ akcijos smuko 4,28 proc., kompanijai pranešus, kad ketvirčio pelnas smuko 10 proc.

Daug technologijų įmonių apimantis „Nasdaq“ indeksas smuko 2 proc. Nešiojamųjų įrenginių gamintojo „Palm“ akcijos pakilo net 22,5 proc., pasklidus žiniai, kad kompanija gaus 100 mln. JAV dolerių papildomų privačių investicijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų