REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimas vieneriems metams atidėjo datą, nuo kurios pensijos gavėjai galėtų rinktis jam palankesnę pensijos apskaičiavimo tvarką.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia teisė pensijų gavėjams bus suteikta nuo 2010 metų, o ne nuo kitų metų, kaip numatė šių metų spalį priimtos Pensijų įstatymo pataisos.

REKLAMA

Už tai pirmadienį balsavo 77 Seimo nariai, o prieš – 7 parlamentarai.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto narys socialdemokratas Algirdas Sysas tvirtino, kad tokios pataisos priėmimas į šipulius sudaužys daugelio gyventojų viltis: „Daug žmonių specialiai nesiekė, kad jų pensija būtų perskaičiuojama, nes laukė 2009 metų sausio“.

Pagal dabartinę tvarką, iki 2009 metų sausio pensija apskaičiuojama vienu būdu – atsižvelgiant į žmogaus stažą, įgytą iki 1994 metų ir darbo užmokestį, gautą 1984-1994 metais, bei į stažą, įgytą po 1994 metų sausio 1-osios ir po šios dienos turėtas draudžiamąsias pajamas, nuo kurių buvo mokėtos „Sodrai“ įmokos.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo kitų metų sausio pirmosios žmogaus pensijos turėjo būti apskaičiuojamos iš asmeniui palankesnio laikotarpio: arba atsižvelgiant į darbo užmokestį, gautą iki 1994 metų, arba į draudžiamąsias pajamas, gautas po 1994 metų sausio 1-osios.

Toks pensijos perskaičiavimas iš žmogui palankesnio laikotarpio būtų leidęs gauti didesnę pensiją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų