REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltijos šalių dienos prekybos apžvalga (12-22)

Prasidėjusi šventinė savaitė prekybai nieko gero nežada. Vilniaus vertybinių popierių biržoje apyvarta sumenko iki 815 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, OMX Vilniaus indeksas smuko tik 0,26 proc. Investuotojų aktyvumo nesukėlė ir naujienos, kurios buvo teigiamos „City Service“ – rinkoje į šias akcijas investuota tik 1,6 tūkst. litų, o akcijų kursas šoktelėjo 2,56 proc. iki 3,20 lito.

REKLAMA

Talino vertybinių popierių biržos apyvarta buvo didesnė, tačiau indeksas smuktelėjo 2,91 proc. Anksčiau investuotojų dėmesio sulaukusios „Olympic Entertainment Group“ ir „Tallink Grupp“ šiandien tempė visą biržą žemyn – jos atitinkamai atpigo 9,62 ir 7,50 proc.

Rygos vertybinių popierių biržos indeksas OMX Ryga krito 2,97 proc., o viena aktyviausių Rygos biržos bendrovių „Olainfarm“ pigo 7,14 proc.

Bloga naujiena: AB „Alita“ 2008 metų veiklos prognozės tikslinimas

AB „Alita“, peržiūrėjusi veiklos rezultatus ir atsižvelgusi į pasikeitusias rinkos kainas, keičia 2008 metų veiklos prognozę.

REKLAMA
REKLAMA

Skelbtas konsoliduotas nulinis rezultatas keičiamas į iki 14 mln. litų (4 mln. EUR) nuostolį neatskaičius mokesčių. Tokią prognozę lemia sumažėjęs alkoholinių gėrimų pelningumas dėl nuo 2008 metų sausio 1 dienos padidėjusio akcizo; obuolių koncentruotų sulčių pardavimo kainų ir investicinio turto vertės sumažėjimas; taip pat prognozuojamos išeitinės pašalpos, nes žadama mažinti darbuotojų skaičių dėl numatomų 2009 metų pardavimo pajamų mažėjimo, didėjant alkoholinių gėrimų akcizams.

Dar prieš mėnesį bendrovė, žinodama devynių šių metų mėnesių rezultatą (5,9 mln. nuostolis), planavo šiais metais nuostolio nepatirti. Toks didelis prognozės pokytis, žinoma, vertintinas neigiamai. Bendrovės generalinio direktoriaus teigimu, didžiąją nuostolio dalį sudaro turto ir obuolių koncentruotų sulčių kainų sumažinimas. „Alita“ vadovas tikisi, kad bendrovei priklausanti Belgrado alaus darykla „Beogradska Industrija Piva“ metus užbaigs su minimaliu pelnu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gera naujiena: AB „City Service“ pasirašė sutartį dėl ketinimų įsigyti UAB „Fervėja“ akcijas

AB „City Service“ 2008 m. gruodžio 19 d. su UAB „Fervėja“ sudarė sutartį dėl bendrovės įstatinio kapitalo didinimo (akcijų pasirašymo sutartį), kurios pagrindu įgis 99,9 proc. šios bendrovės akcijų. Akcijos bus įregistruotos Juridinių asmenų registre ir UAB „Fervėja“ kontrolė bus perimta gavus Konkurencijos tarybos leidimą.

UAB „Fervėja“ yra sudariusi akcijų pirkimo ir pardavimo sutartį dėl 100 proc. UAB „Būsto investicijų valdymas“ akcijų įgijimo. UAB „Būsto investicijų valdymas“ valdo po 100 proc. UAB „Karoliniškių būstas“, UAB „Viršuliškių ūkis“, UAB „Naujamiesčio būstas“ ir UAB „Antakalnio ūkis“ akcijų. Šios bendrovės kartu prižiūri 1,9 mln. kv. m. pastatų ploto Vilniuje. Bendra įsigyjamos grupės apyvarta per 2007 m. sudarė 27,7 mln. litų.

REKLAMA

„Kaip ir buvo planuota, tęsiame rinkos konsolidacijos procesą. Šis numatomas įsigijimas bus svarbiausias žingsnis grupės plėtroje nuo tada, kai kompanijos akcijomis pradėta prekiauti biržoje - po jo aptarnaujamų daugiabučių gyvenamųjų namų plotą Lietuvoje padidinsime net 28 proc., nuo 6,6 mln. iki 8,5 mln. kvadratinių metrų. Šis įsigijimas leis mums dar labiau padidinti įmonių grupės veiklos efektyvumą Vilniaus mieste. Ateityje iš įsigyjamos įmonių grupės tikimės gerų veiklos rezultatų“, – sakė AB „City Service“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas.

REKLAMA

Baltijos šalių pastatų ūkio valdymo rinkos lyderei „City Service“ įmonių grupei šiuo metu priklauso 23 įmonės, veikiančios Lietuvoje, Latvijoje, Rusijoje, Ukrainoje. Grupė prižiūri 11,4 mln. kv. m. pastatų ploto.

„City Service“ yra sparčiai organiškai ir per įsigijimus auganti bendrovė. Tai ir yra jos strategija – per įsigijimus sustiprinti turimą rinkos dalį. Jau vien per 2008 m. „City Service“ per biržą yra paskelbusi apie UAB „Lazdynų būstas“ ir UAB „Vilko pėda“ įsigijimus. Rugsėjo mėn. „City Service“ ir „Hansabankas“ susitarė dėl 30 mln. Lt kredito, skirto finansuoti grupės plėtrai Lietuvoje ir užsienyje.

„City Service“ yra skelbusi, kad 2008 m. ketina uždirbti 245 mln. Lt, į kuriuos neįskaičiuoti įsigijimai, dėl kurių buvo deramasi skelbiant prognozes. Pasak „City Service“, įskaitant šiuos įsigijimus, jos pajamos siektų 262 mln. Lt, arba 17 mln. Lt daugiau,  ir žadėjo patikslinti prognozes, bet kol kas to nepadarė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų