REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NNaujametę naktį, kuomet Vilnius taps Europos kultūros sostine, senamiestyje ir jo prieigose bus uždarytas eismas, įrengta 12 pėsčiųjų praėjimo kontrolės punktų, o į renginių vietas bus draudžiama įsinešti alkoholinius gėrimus ir pirotechnikos gaminius.

REKLAMA
REKLAMA

„Numatomos saugumo priemonės yra būtinos siekiant, kad išskirtinius naujametinius renginius gyvai išvystų kuo daugiau žmonių. Užtikrinus saugią ir kultūringą aplinką, pasisemti neišdildomų įspūdžių galės atvykti ir šeimos su mažamečiais vaikais nebijodamos dėl jų saugumo“, - pirmadienį išplatintame pranešime cituojama viešosios įstaigos „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ direktorė Elona Bajorinienė.

REKLAMA

Pasitinkant 2009-uosius Vilniaus gyventojus ir svečius į sostinės senamiestį pakvies „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) ir Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo programų atidarymo renginiai.

Planuojama, jog gruodžio 31 dieną Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose bus rodomas miuziklas „@Hoffmann Spragtukas“, o vidurnaktį sostinės padangę nušviesiantis žymiausiu šviesos menininku pasaulyje vadinamo Gerto Hofo šviesos ir fejerverkų spektaklis į Vilniaus centrą pritrauks apie 50 tūkst. žiūrovų.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo Gintaro Tamošiūno, siekiant palaikyti viešąją tvarką naujametę naktį sostinėje budės sustiprintos policijos pajėgos.

Pėsčiųjų praėjimo kontrolės punktai, kuriuose norintieji patekti į renginių vietas bus tikrinami, ar nesineša alkoholinių gėrimų ir pirotechnikos gaminių, bus įrengti Arsenalo gatvėje, Gedimino prospekte ties K.Sirvydo skveru, Odminių, Olimpiečių, L.Stuokos-Gucevičiaus, Pilies, Rinktinės, Tilto, Šventaragio, Žygimantų, Žvejų ir Universiteto gatvėse. Pėsčiųjų patikra kontrolės punktuose bus pradėta vykdyti 21 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak Vilniaus savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus, nuo gruodžio 31 d. 21 val. iki sausio 1 d. 4 val. bus draudžiamas eismas Mindaugo tiltu, Olimpiečių, Rinktinės, Žygimantų, Arsenalo, T.Kosciuškos ir T.Vrublevskio gatvėmis, Gedimino prospektu, Vilniaus (nuo Gedimino prospekto iki Islandijos gatvės), Labdarių, Totorių, Liejyklos, Benediktinų, Šv. Ignoto, Dominikonų, Universiteto, Švarco, Gaono, Stiklių, Žydų, Didžiąja, Pilies, Šventaragio, Barboros Radvilaitės, Maironio (nuo Barboros Radvilaitės gatvės iki Užupio gatvės) ir Odminių gatvėmis. Šiuo laiku Tilto gatvėje bus atidarytas dvipusis eismas. Pažymima, kad „ratuotiems“ senamiesčio gyventojams bus sudarytos sąlygos patekti į savo namus.

Anot pranešimo, transporto priemones rekomenduojama parkuoti Upės gatvėje nuo Pedagoginio žiedo iki Kalvarijų gatvės, Rinktinės gatvėje prie „Žalgirio“ stadiono, prekybos centro VCUP aikštelėje, Maironio gatvėje ties Aukštaičių gatve, Subačiaus gatvės aikštelėje, Vienuolio ir Lelevelio gatvėse, automobilių stovėjimo aikštelėse tarp V.Kudirkos ir Tauro gatvių, Gynėjų, Juozapavičiaus ir Slucko gatvėse, Geležinio vilko g. prie Vingio parko, prie Goštauto ir A.Tumėno gatvių sankryžos, Olandų g. prie laidojimo biuro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų