REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keistuolių 20-mečio koncertuose pasirodys ne tik visų trijų teatro kartų aktoriai, bet ir scenoje seniai matyti veidai.

REKLAMA
REKLAMA

Nuotaikingas dainas dovanos teatro žiūrovų jau senokai regėti Robertas Aleksaitis ir Sigutis Jačėnas bei nuo muzikaliųjų Keistuolių neatsiejamas Andrius Kulikauskas. Pirmasis jubiliejinis Keistuolių teatro koncertas jau šiandien, gruodžio 22 d., įvyks Šiauliuose.

REKLAMA

„Esame pirmasis privatus ir nepriklausomas teatras Lietuvoje, sulaukęs 20 metų, todėl dalyvauti šventėje kviečiami visi Keistuoliams ir jų žiūrovams svarbūs žmonės. Tiek Robertas Aleksaitis, tiek Sigutis Jačėnas ir Andrius Kulikauskas savo laiku kūrė Keistuolių teatrą. „Keistuolis“ yra tokia būsena, kuri išlieka visą gyvenimą, tad bus smagu ir vėl susitikti visiems ant scenos“, – sakė vienas  Keistuolių teatro įkūrėjų, režisierius Aidas Giniotis.

REKLAMA
REKLAMA

Sigutis Jačėnas yra pats tikriausias „keistuolis“, 1989 m. sausio 6 d. kartu su Ilona Balsyte ir Aidu Giniočiu įkūręs šį teatrą. Žinomas aktorius vaidino visuose pirmuosiuose Keistuolių spektakliuose: „Dainelė šypseną pratęs“, „Kitą kartą“, „Paveikslas“ ir kituose. Keistuolių teatrą Sigutis Jačėnas paliko dar 1991-aisiais, tačiau keleriems metams prabėgus jo ir Keistuolių keliai vėl susikirto. Aktorius vaidina Keistuolių teatro spektakliuose „Marius ir Miglė“ bei šį rudenį atnaujintame muzikiniame reviu „Taisyklė Nr.1, arba Sapnuoti Vilnių draudžiama“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1989-1997 m. teatre vaidinęs Robertas Aleksaitis sukūrė įspūdingiausius Keistuolių personažus. Su varna Albertina ir Bailiuoju Liūtu užaugo daugelis Keistuolių gerbėjų, o legendiniai spektakliai „Aukštyn kojom“, „Smaragdo miesto burtininkas“ ir „Jonas kareivis“ tapo Lietuvos teatro bei televizijos klasika.

Nors Andriaus Kulikausko ir Keistuolių teatro kūrybinė draugystė yra mažiau kam žinoma, jo nuopelnai teatrui dideli. Talentingą ir originalų muzikantą Aidas Giniotis į teatrą pasikvietė 1991 metais. Jame Andrius Kulikauskas praleido beveik 10 metų: kūrė muziką ir aranžuotes daugumai Keistuolių spektaklių, nudirbo daug darbų Keistuolių teatre įkurtoje studijoje.

Gruodžio 22-30 dienomis vyksiančiuose Keistuolių teatro Gimtadienio koncertuose Šiauliuose, Kaune ir Vilniuje skambės geriausios ir populiariausios dainos ir dainelės iš įvairiausių muzikinių spektaklių ir projektų vaikams bei suaugusiesiems. Scenoje vėl pasirodys visų pamėgti ir jau legendomis tapę Keistuolių teatro spektaklių personažai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų