REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kino ekranuose pasirodžiusi šou verslo užkulisius parodijuojanti nauja lietuviška komedija „5 dienų avantiūra“ - viena iš nedaugelio komedijų apskritai per visą Lietuvos kino istoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę Lietuvos kino teatrus pasiekė šešios „5 dienų avantiūros“ kopijos, kurios netruks pradžiuginti žiūrovus. Dinamiškas veiksmas, kandūs humoristiniai dialogai, įtaigi vaidyba ir, kaip teigiama filmo titruose, tikrais gandais paremta istorija priverčia ne kartą nusišypsoti. „Pasigirsta kalbų, esą mes pataikaujame žiūrovams. Tačiau yra ne taip. Mes nepataikaujame, mes tik norime, kad filmas žiūrovams patiktų“, - tarsi teisindamasis dėl lengvo pramoginio žanro prieš premjerą Vilniuje kalbėjo filmo režisierius ir muziką jam sukūręs kompozitorius Žeraldas Povilaitis.

REKLAMA

Holivudas pasitraukė

Ši pusantros valandos trukmės tarptautinės prodiuserinės kompanijos „Pavloff Entertainment“ komedija, kaip sakė prodiuseris Artūras Povilaitis, „iššvaistė tik 1,3 mln. litų iš privačių kišenių ir 20-tyje filmavimo aikštelių juostą nufilmavo per gana trumpą laiką - 30 dienų“.

Visus pasaulinio kino standartus atitinkanti, Miunchene (Vokietijoje) pagaminta juosta, galima sakyti, pasirodė gana palankiu metu - prieš Kalėdų šventes, ir gali tikėtis žiūrovų dėmesio. Net Lietuvoje savo filmus platinančios Holivudo kino kompanijos atidėjo savo premjeras. Jos įsitikinusios, kad nacionalinės premjeros, ypač kai jų Lietuvoje yra nedaug, visada sulaukia ypač didelio žiūrovų dėmesio. Tai patvirtina neseniai atlikti tyrimai: kas trečias Lietuvos didmiesčio gyventojas teigė, jog visada stengiasi pamatyti naują lietuvišką meninį filmą. O 85 proc. apklaustųjų norėtų kino ekranuose dažniau matyti komedijas.

REKLAMA
REKLAMA

Gana paprasta istorija

Puikus pagrindinių herojų penketukas įtraukia į smagią, nors ir gana paprastą istoriją. Stebint įvykius malonu mėgautis puikia aktorių vaidyba bei kūrybišku operatoriaus Felikso Abrukausko darbu.

Turtingas graikas Erosas (aktorius Arvydas Dapšys) atvyksta į Lietuvą ieškoti talentų europiniam šou. Per atranką jam į akį krinta jauna dainuoti trokštanti lietuvaitė Eglė (aktorė Judita Urnikytė), kurią jis pasiryžta užkariauti. Tačiau šiam planui skersai kelio stoja pati graiką bandžiusi „pakabinti“ vietinės televizijos prodiuserė Liepa (pirmąkart debiutavusi kaip aktorė gospel choro „Sound in G“ vadovė Kristina Žaldokaitė), jos asistentas Žiuljenas (aktorius Kirilas Glušajevas) ir jaunosios dainininkės mylimasis, informacinių technologijų specialistas Andrius (aktorius Dominykas Vaitiekūnas). Nežinia kas viešbučio kambaryje įtaiso kameras. Filmuojami įvykiai Malagos paplūdimyje besivartančią Eroso žmoną, stambių kūno formų rusaitę priverčia prabilti riebiais rusiškais keiksmažodžiais ir su trenksmais atskristi į Vilnių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Filmas baigiasi netikėtai, o žiūrovai lieka nesupratę, kas yra tas Erosą slaptomis nuotraukomis šantažuojantis inkognito. Nejaugi Eglės draugas Andrius, atrodęs tik kaip naivus svajotojas? Gal daugiau smulkių, jį išduodančių detalių buvo anksčiau, tačiau žiūrint jos nekrito į akis. „Nenustebkite, jei iš pirmo karto nepagausite kampo, - sakė filmo kooprodiuseris, vienos kelionių agentūros direktorius Martynas Laivys. - Aš tik iš trečio karto viską supratau.“

Jūratė Mičiulienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų