REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslininkas Vytautas Paunksnis daugiau kaip dešimtmetį besitęsiančius savo nesutarimus su Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos (VSDFV) Vilkaviškio skyriumi perkėlė į Europos Žmogaus Teisių Teismą Strasbūre.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak V.Paunksnio, jo skundas jau pasiekė šį tarptautinį žmogaus teisių pažeidimus narpliojantį teismą. Tačiau kada bus sprendžiama, ar vilkaviškiečio keliama byla prieš Lietuvą yra svarstytina šiame teisme, kol kas nežinoma., rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA

Savo skunde Strasbūro teismui V.Paunksnis su žmona Ramune skundžiasi, kad dėl Lietuvos valdininkų veiksmų buvo sužlugdytas jų verslas. Todėl iš valstybės jis reikalaująs 700 tūkst. litų kompensacijos. Prašymą išnagrinėti bylą prieš Lietuvą verslininkas Europos Žmogaus Teisių Teismui pateikė, kai Lietuvos teismai jį pripažino teisiu konfliktuojant su VSDFV Vilkaviškio skyriumi. Vis dėlto V.Paunksnis šiam skyriui turi sumokėti 30 tūkst. litų, kaip laiku nesumokėtų mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA

Kertiniu dar 1996 metais kilusių nesutarimų tarp verslininko ir VSDFV Vilkaviškio skyriaus akmeniu tapo mokestis už elektros energiją. Tais metais VSDFV Vilkaviškio skyrius iš V.Paunksnio, kaip patalpų nuomininko, pareikalavo sumokėti skolą už elektros energiją - 7 tūkst. litų. Verslininkas nuomojamose patalpose buvo įkūręs tuo metu erotinėmis programomis garsėjusį barą „Pasimatymas“. „Iki tol mes mokėjome tiek, kiek iš mūsų reikalavo nuomotojas. Todėl ėmiau domėtis, iš kur atsirado skola“, - LŽ pasakojo V.Paunksnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Deja, pasidomėjęs jis tik užsitraukė nuomotojų rūstybę. Nesulaukę reikalaujamų pinigų, VSDFV Vilkaviškio skyriaus vadovai 1997 metų pradžioje kreipėsi į Vilkaviškio rajono apylinkės teismą, prašydami priteisti iš V.Paunksnio įmonės skolą ir nutraukti patalpų nuomos sutartį. Bylai įstrigus teismuose, 1998 metų gruodį „Sodros“ Vilkaviškio skyriaus vadovo iniciatyva V.Paunksnio barui „Pasimatymas“ buvo nutrauktas elektros energijos tiekimas. Sustojo ir pačios įmonės veikla.

„Nors patys „Sodros“ darbuotojai savo neteisėtais veiksmais sustabdė mano įmonės veiklą, jie ir toliau iš manęs, kaip įmonės savininko, reikalavo susimokėti socialinio draudimo įmokas. Aš jų mokėti negalėjau, nes neturėjau pinigų, tada mane nubaudė 1750 litų administracine bauda. Neturėjau iš ko tą baudą sumokėti, tad skyrė administracinį 30 parų areštą. Vėliau pinigų pradėta reikalauti iš mano žmonos įmonės, nors ši savo veiklos nevykdė. Negana to, VSDFV pinigus išskaičiuoti pareikalavo ir iš jos darbovietėje gaunamo atlyginimo“, - beveik 10 metų įvykius pasakojo V.Paunksnis.

REKLAMA

Verslininkas neslėpė, kad tuo metu, kai bylinėjosi su „Sodros“ Vilkaviškio skyriumi, jam pačiam įsidarbinti buvo labai sunku - net pažįstami verslininkai nenorėjo rizikuoti jį priimdami, nes bijojo galimų problemų su valstybės institucijomis. V.Paunksnio teigimu, kol jis teismuose aiškinosi santykius su valdininkais ir negalėjo tęsti savo įmonės veiklos, jo šeima skurdo - prarado butą, senus giminaičius, kuriais neišgalėjo rūpintis, buvo priversti atiduoti valstybės globai.

Kazys Kazakevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų