REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratų partijos gretose bręsta kova dėl lyderystės. Pavasarį vyksiančiame suvažiavime socialdemokratai ruošiasi įvertinti partijos pasirodymą Seimo rinkimuose, rinkti pirmininką ir savo kandidatą į prezidentus.

REKLAMA
REKLAMA

„Būtinai kandidatuosiu“, – partijos suvažiavime teigė G. Kirkilas ir pridūrė, kad pavasarį išrinktas pirmininkas turėtų tapti ir kandidatu į prezidentus.

REKLAMA

Dabartinis pirmininkas Gediminas Kirkilas tikisi išlikti partijos vadovu, tačiau kiti socialdemokratų autoritetai paramos jam nereiškia.

Socialdemokratų taryba nusprendė partijos suvažiavimą šaukti ir naują vadovą rinkti kovo 7 dieną. G. Kirkilas, neišlaikęs valdžios vairo valstybėje, tikisi prie vairo likti bent partijoje.

Tačiau jis teigia manantis, kad Seimo rinkimų rezultatai jam rinkimuose į LSDP pirmininkus nepakiš kojos.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau kad konkurencija bus rimta. O aš mėgstu iššūkius, būtinai kandidatuosiu. Po poros mėnesių Socialdemokratų partijos lyderiai bus vertinami visai kitaip nei šiomis dienomis. Ypač man padeda nesėkminga valdančiosios koalicijos veikla“, – sakė G. Kirkilas.

Tačiau kiti įtakingi socialdemokratai sako, kad dalyvavimas kovoje dėl partijos valdžios – juolab jei balsavimas bus slaptas - tik atskleis realų G. Kirkilo reitingą, tačiau realesniais kandidatais į pirmininkus įvardija kitus.

„Bent jau aš norėčiau balsuoti už poną Algirdą Butkevičių. Manau, tai būtų vienas realesnių kandidatų“, – sakė socialdemokratų garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kiek gali būti kandidatų? Manau, kad mažiausiai penki. Kova tikrai bus. Sakykime, bus Socialdemokratų partijos pavasaris“, – teigė Socialdemokratų partijos pirmininko pavaduotojas Vytenis Povilas Andriukaitis.

G. Kirkilas mano, kad jei jam pavyktų likti socialdemokratų pirmininku, jis turėtų tapti ir partijos kandidatu prezidento rinkimuose.

„Aš taip įsivaizduoju, kad naujasis partijos pirmininkas turės būti ir kandidatu į prezidentus“, – teigė G. Kirkilas.

Tačiau jo pirmtakas kadenciją baigęs prezidentas Algirdas Mykolas Brazauskas primena, kad reikėtų atsižvelgti į viešosios nuomonės apklausas, o partijos pasirodymą Seimo rinkimuose laiko politiniu pralaimėjimu.

REKLAMA

„Į kai kuriuos reiškinius - į laimėjimus ir pralaimėjimus – principinė reakcija demokratinei partijai yra būtina. Tikiuosi, kad suvažiavime  bus kalbama principingai, demokratiškai ir atvirai“, – sakė socialdemokratų garbės pirmininkas A. M. Brazauskas.

Viešosios nuomonės apklausų duomenimis, opozicijos lyderis G. Kirkilas yra vienas nepopuliariausių šalies politikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų