REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Greitkelyje Vilnius-Panevėžys įvykusios avarijos, kai NATO karinėse oro pajėgose tarnaujantis amerikietis įsirėžė į laidotuvių procesiją ir dėl to žuvo žmogus, priežastys tebėra neaiškios.

REKLAMA
REKLAMA

Avarijos kaltininko Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) piliečio Williamso Terry Porterio II pareigūnai dar nėra apklausę ir neaišku, kada tai galės padaryti.

REKLAMA

Į apklausą Ukmergės rajono policijos komisariate turėjusio atvykti amerikiečio, kuriam buvo pateikti įtarimai dėl įvykio, tyrėjai nesulaukė. Tačiau gavo nurodymą avarijos bylą perduoti Lietuvos generalinei prokuratūrai (GP).

GP Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus vyriausiasis prokuroras Zenonas Burokas informavo, kad iš Ukmergės policijos byla paimta todėl, kad JAV ambasada reikalauja tyrimą perduoti amerikiečiams. Ar tai bus padaryta, pasak Z.Buroko, šiuo metu aiškinamasi bandant nustatyti, kieno jurisdikcija yra NATO kario sukeltos avarijos tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Nelaimė įvyko 78-ajame greitkelio Vilnius-Panevėžys kilometre gruodžio 9-ąją. Automobilį „Škoda Octavia“ vairavęs NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse atliekantis JAV karinių oro pajėgų kriminalinių įvykių tyrėjas W.T.Porteris II dėl nežinomų priežasčių įsirėžė į ta pačia kryptimi sostinės link judančios laidotuvių kolonos paskutinį automobilį „VW Passat“. Jame važiavęs 60 m. Ukmergės rajono Rečionių kaimo gyventojas žuvo, o 54 m. vairuotojas buvo sunkiai sužeistas.

Jaunius Pocius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų