REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę Seime šviesos negęsta kone visą parą. Parlamentarai iki paryčių posėdžiauja eiliniuose ir nenumatytuose plenariniuose posėdžiuose, siekdami laiku patvirtinti kitų metų biudžetą ir per šimtą jį lydinčių įstatymų pataisų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasigenda diskusijų

Darbo pradžia - 10 val., pabaiga - 4 val., 6 val. ryto. Ir tai ne naktinės parduotuvės, o tautos išrinktųjų darbo laikas. Valdantieji tvirtina, kad ekonominio sunkmečio ir laiko stygiaus sąlygomis kitos išeities, kaip tik skubos tvarka posėdžiauti naktimis ir priimti būtinus įstatymus, nėra. Tuo tarpu opozicijos atstovai kaltina valdančiuosius blogu darbo laiko planavimu, skubėjimu ir prasta priimtų įstatymų kokybe, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Vienas nepatenkintųjų tokiu darbo pobūdžiu – Seimo narys Julius Veselka. „Žmonės aštuonerius metus troško valdžios, ir staiga ta valdžia netikėtai nukrito. Ir dabar nieko nenori girdėti, o pagal savo įsivaizdavimą nori sutvarkyti valstybę. Nebereikia išgirsti jokių argumentų, kontrargumentų, diskusijų, nori tik kuo greičiau priimti. O naktį beveik visi miega, todėl geriausia priimti paskubom bet ką“, - sakė parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak J. Veselkos, nieko baisaus nenutiktų, jeigu dalis įstatymų būtų priimta vasario mėnesį. „Manau, kad biudžeto priėmimo atidėjimas valstybei nepakenktų. Geriau gerą darbą padaryti gerai iš karto, negu pridaryti broko ir paskui nuolat taisyti“, - įsitikinęs seimūnas.

Tokių sąlygų nepamena

Socialdemokratų frakcijos atstovas, skaičiuojantis jau septynioliktus darbo Seime metus Justinas Karosas nepamena, kad būtų tekę kada dirbti tokiu tempu. „Šiandien sutikau kolegas, kurie tik šeštą valandą ryto parėjo, nusiprausė, nuvežė vaikus į mokyklą ir vėl atėjo į posėdį. Tai koks gali būti darbas Seime? Lieka keli žmonės ir priima sprendimus, niekas neįsigilina“, - kalbėjo J. Karosas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, kaip siūlytų organizuoti Seimo darbą pats būdamas valdančiojoje koalicijoje, J. Karosas teigė, kad būtų galima atsisakyti dalies svarstomų įstatymų, o priimti tik veiksmingiausius finansiniu požiūriu. Socialdemokrato teigimu, toks chaosas tęsiasi nuo pat šios Seimo kadencijos pradžios. Pašnekovas juokavo, kad daugelis naujokų išvis nesupranta, kas darosi.

Atidėlioti neketina

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Jurgis Razma tvirtino, kad dauguma šiuo metu Seime svarstomų įstatymų yra finansines pasekmes sukeliantys projektai ir turi būti priimti kartu su valstybės biudžetu. Anot politiko, skubėti būtina, nes reikia palikti kelias dienas prezidentui biudžetui pasirašyti.

REKLAMA

„Aš asmeniškai parą esu nemiegojęs, bet ką darysi. Situacija valstybėje yra sudėtinga, tikrai reikia daugumą įstatymų priimti skubiai kaip lydinčiuosius valstybės biudžetą. Nes nuo to priklauso, kokios bus dabar Vyriausybės skolinimosi galimybės, - sakė konservatorius. - Žinoma, tikimybė kur nors padaryti klaidą dirbant tokiu tempu didėja, bet klaidos yra pataisomos“.

Konservatoriaus teigimu, Seimo opozicijos kritika dažnai esti neargumentuota. „Nė vienu atveju jie nepasiūlė kokios nors alternatyvos. Ką reiškia, kai vidurnaktį vienu klausimu kalbėti užsirašo 4-5 socialdemokratai ir pasikartodami kalba tą patį. Tai ar čia yra darbas žmonių labui, valstybei?“ - retoriškai klausė J. Razma.

Į nenumatytą plenarinį posėdį parlamentarai ketina rinktis ir šiandien. Planuojama, kad jame daugiausia dėmesio bus skirta Energetikos ministerijos įsteigimui.

Arturas Paknys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų