REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„PKN Orlen“ turi pirmumo teisę į Vyriausybės parduodamas akcijas ir, pasak „PKN Orlen“ valdybos pirmininko Dariusz  Jacek  Krawiec, pasiruošusi jas išpirkti nedelsdama.

REKLAMA
REKLAMA

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius penktadienį susitiko su akcinę bendrovę „Mažeikių nafta“ valdančio Lenkijos  koncerno „PKN Orlen“ valdybos pirmininku  Dariusz Jacek Krawiec. Susitikime buvo aptarta galimybė parduoti koncernui 9,98 proc. Vyriausybės valdomų AB „Mažeikių nafta“ akcijų.

REKLAMA

Premjero teigimu, siūlymą išpirkti akcijas Lenkijos koncernui Vyriausybė pateiks kuo greičiu, galbūt iškart po Kalėdų. Vyriausybė ketina pasilikti svertų ir užsitikrinti galimybę, kad, „PKN Orlen“ ateityje nutarus parduoti „Mažeikių naftą“, tai būtų derinama su Vyriausybe.

„PKN Orlen“  taip pat domina  ir „Klaipėdos naftos“ akcijos. Jie norėtų turėti  bent dalį „Klaipėdos naftos“ akcijų. Apie tai taip pat buvo kalbėta susitikime. Kaip sakė ministras pirmininkas Andrius Kubilius, svarstomi du variantai - galimybė Lenkijos koncernui parduoti nedaug „Klaipėdos naftos“ akcijų, suteikiant teisę dalyvauti įmonės valdyme, arba parduoti didelį akcijų paketą.  Dėl to artimiausiu metu bus sudaryta darbo grupė.

Apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų