REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apklausos duomenys rodo, kad gyventojai labiausiai pasitiki bankais, į kuriuos pervedamas jų atlyginimas, stipendija arba pensija.

REKLAMA
REKLAMA

Pasitikėjimui taip pat daro įtaką banko rodomas dėmesys klientui, pažįstamų rekomendacija bei patogi banko vieta.

REKLAMA

Lapkričio mėnesį tyrimų bendrovės RAIT atlikta apklausa parodė, kad patikimiausių Lietuvos komercinių bankų trejetukas nesikeičia jau keletą metų. Ryškus lyderis – „Swedbank“, kuriuo labiausiai pasitiki 41,1 proc. apklaustųjų, SEB bankui pirmenybę teikia 18 proc., o „DnB Nord“ – 8,8 proc. respondentų.

Atrodo, kad nuolat minima ir keiksnojama ekonominė krizė pasitikėjimo bankais dar nepakirto. Per metus nepasitikinčiųjų nė vienu banku padaugėjo tik nuo 11 proc. iki 15 proc.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik pusė tyrimo dalyvių nurodė, kad labiausiai pasitiki tuo banku, į kurį pervedamos jų pajamos. 18,4 proc. lietuvių labiausiai pasitiki bankais, kurie skiria didesnį dėmesį klientui, o 11,1 proc. renkasi tą banką, kuriame pinigus laiko daugiausiai pažįstamų žmonių. Keista, tačiau gyventojai apie banko patikimumą sprendžia ir iš patogios jo buvimo vietos (10 proc.). Svarbu ir jo modernumas, internetu siūlomų paslaugų įvairovė.

Rinkos tyrimų kompanijos RAIT apklausa buvo atliekama 2008 m. lapkričio mėn. 7-16 d. Apklausti 1046 Lietuvos gyventojai, kurių amžius nuo 15 iki 74 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų