REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras konservatorius Andrius Kubilius tikisi, kad Seimas pakeis poziciją dėl kai kurių pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatų.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausybės vadovas penktadienį žurnalistams sakė, kad iki galutinio apsisprendimo dėl PVM tarifų bus pateikti siūlymai, keičiantys penktadienio naktį patvirtintas normas.

REKLAMA

A. Kubilius tvirtino suprantąs Seimo narių susirūpinimą dėl regioninės, kultūrinės žiniasklaidos, knygų, tačiau, anot jo, Vyriausybė savo ruožtu parengusi planą, kaip šioms sritims padėti atlaikyti didesnę mokesčių naštą.

„Bet nemanau, kad turėtų likti PVM lengvatos, kurios būtų taikomos dideliems pramoginiams renginiams, koncertams „Siemens“ arenoje“, - pareiškė premjeras.

Jis savo ruožtu pabrėžė, kad būtina padėti regioninei spaudai, kultūros leidiniams. Pasak jo, numatyta skirti papildomų lėšų Spaudos rėmimo fondui.

REKLAMA
REKLAMA

Jis sakė nesuprantąs žmonių, protestuojančių dėl mokesčių „Sodrai“ ir sveikatos draudimo.

A.Kubiliaus teigimu, ketvirtadienį prie Seimo protesto akciją surengę pramogų verslo atstovai iš tiesų nemažai uždirba iš savo veiklos, bet nenori mokėti socialinių mokesčių.

„Jie tikrai uždirba nemažus pinigus ir perka namus prie šiltų jūrų, bet mokėti solidariai mokesčių Lietuvoje jie nenori“, - stebėjosi premjeras. Jis pabrėžė, kad šiuo atveju reikia kalbėti apie solidarumą.

„Suprantu, kad daugelis iš jų - jauni, jiems nerūpi būsimoji pensija, jaunoms dainininkėms nerūpi motinystės išmokos, bet man keista, kai jauni ir energingi žmonės nepagalvoja, kad „Sodros“ sistema, kuri remiasi solidarumo principu, lemia, kokias pensijas šiuo metu gauna jų tėvai, - kalbėjo Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Seimas parėmė konservatoriaus Gintaro Songailos siūlymus lengvatinį 9 proc. (dabar - 5 proc.) PVM tarifą taikyti knygoms, regioniniams laikraščiams ir kitiems leidiniams, visų rūšių meno ir kultūros bei sporto renginių, taip pat muziejų ir parodų lankymui, rašytojų, kompozitorių ar atlikėjų teikiamoms kūrybos ar atlikimo paslaugoms bei švietimo paslaugoms, įskaitant paskaitas, konferencijas, seminarus, tobulinimosi kursus, pažintines ekskursijas.

Vyriausybė siūlo nuo kitų metų nustatyti 19 proc. PVM tarifą bei atsisakyti kuo daugiau lengvatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų