REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus ragina suteikti verslui terminą pasirengti būsimiems mokesčių įstatymų pakeitimams, kuriuos šiuo metu svarsto Seimas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip žurnalistams po penktadienį vykusio Seimo pirmininko Arūno Valinsko ir prezidento susitikimo sakė pastarojo atstovė spaudai Rita Grumadaitė, šalies vadovas atkreipė dėmesį, kad metų pabaigoje numatoma didelė mokesčių pertvarka gali smarkiai apsunkinti verslo padėtį. Bendrovės nespės pasirengti gausiems įstatymų pakeitimams ir todėl, prezidento nuomone, planuojant šiuo pakeitimus verslui būtina suteikti terminą prisitaikyti prie naujų taisyklių.

REKLAMA

R. Grumadaitės teigimu, prezidentas su Seimo pirmininku aptarė didelį įstatymų paketą, kuriuos per 10 dienų prezidentas turi pasirašyti. Pasak jos, buvo kalbama, kaip optimaliau ir racionaliau, nepažeidžiant įstatymų, tai atlikti.

„Turime aiškiai atskirti, kurie įstatymų pakeitimai įsigalios nuo sausio 1 dienos, o kurie gali būti atidėti. Reikia įvertinti poveikį verslui, kad skubotais sprendimais nesukeltume nereikalingo sąmyšio“, - šalies vadovą citavo R. Grumadaitė.

A. Valinskas sakė manantis, kad Seimas pasirinks optimaliausią variantą.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu bus dalis įstatymų, kuriuos galėsime pateikti anksčiau, darysime taip, kad būtų kuo palankesnės sąlygos sudarytos (prezidentui apsvarstyti ir pasirašyti - BNS). Iš Seimo pusės buvo išreikštas pageidavimas, kad prezidentas pažvelgtų į šį darbą geranoriškai ir kad viskas įvyktų tais terminais, kuriuos numato įstatymai“, - kalbėjo Seimo vadovas.

Seime šiuo metu svarstomas kitų metų biudžeto projektą, kurį tikimasi patvirtinti iki Kalėdų. Kartu turi būti priimtos ir visos su svarbiausiu šalies finansiniu dokumentu susijusios pataisos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gyventojų pajamų ir pelno mokesčių tarifus nuo kitų metų pradžios ketinama suvienodinti iki 20 proc., o pridėtinės vertės mokestį padidinti nuo 18 iki 19 procentų. Dabar gyventojų pajamų mokestis siekia 24 proc., o pelno - 15 proc.

Žadama panaikinti visas dabar galiojančios pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatos, išskyrus už šilumos energiją. Tačiau jau aišku, kad lengvatinis 5 proc. PVM tarifas už šildymą galios tik šį sezoną, o nuo kitų metų jis bus naikinamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų