REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nesėkmę Eurolygos rungtynėse prieš Kauno „Žalgirį“ patyrusio Sopoto „Asseco Prokom“ klubo vyriausiasis treneris Tomas Pačėsas spaudos konferencijoje apgailestavo, jog jo auklėtiniai nesusitvarkė su emocijomis ir prametė daugybę metimų iš patogių padėčių.

REKLAMA
REKLAMA

„Sveikinimai „Žalgiriui“. Mes šiandien sužaidėme labai prastas rungtynes. Nors atvažiavome laimėti, buvome pasirengę, tačiau gerai rungtyniavo tik svarbiausias mūsų krepšininkas. Visi kiti nesusitvarkė su psichologija. Po pirmosios pusės pasižiūrėjau į statistiką – „Žalgiris“ turėjo dvigubai daugiau naudingumo balų, nei mes, nors mūsų deficitas buvo tik 2 taškai. Mus gelbėjo labai gera kova po krepšiais. Nors antroje pusėje sumažinome klaidų skaičių, nepataikėme kelių laisvų metimų ir tai mus išmušė iš vėžių“, - spaudos konferencijoje nesėkmės priežastis vardijo T.Pačėsas.

REKLAMA

- Ar „Žalgiris“ kuo nors nustebino?

- Nenustebino. Jie kaitaliojo gynybos sistemas, dengėsi tai aikšte, tai asmeniškai, tačiau mes tam buvome pasirengę. Tiesiog prametėme daugybę metimų iš dėkingų padėčių. Dar gerai, kad pabaigoje sumažinome skirtumą.



- Kokį įspūdį palieka kraštietis, Žygimantas Janavičius?

- Nežinau, mes buvome nusprendę jo nedengti, tačiau jis pataikė pirmą metimą. Toliau teko dengtis asmeniškai, nes jei žaidėjas pataiko pirmą metimą, jis gali pataikyti ir daugiau. Šiandien jis žaidė neblogai.

REKLAMA
REKLAMA

- Jūs, kaip nepriklausomas treneris, galite pasakyti, kuris krepšininkas turi geresnes perspektyvas - Žygimantas Janavičius ar Šarūnas Vasiliauskas?

- Iš šių abiejų krepšininkų sudėjus vieną, jau dabar būtų labai geras žaidėjas. Janavičius greitas, stiprus fiziškai, tačiau jam labai trūksta metimo. Gynėjas šiais laikais privalo pataikyti. Mano nuomone, Šarūnas priima geresnius, racionalesnius sprendimus, gali pataikyti iš toli, tačiau jam reikia sutvirtėti fiziškai.

- Kaip manote, kas turi geriausias galimybes grupėje užimti ketvirtąją vietą?

- Sunku pasakyti. Kiekvienos rungtynės yra atskira istorija. Niekada negali būti tikras, kad kitas rungtynes gerai sužais, tarkim Šalenga, kuris šiandien rungtyniavo beveik be keitimų. Šiandien mes taip pat turėjome ilgesnį atsarginių žaidėjų suolelį, tačiau nelaimėjome.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ prieš prancūzus žais namuose, tačiau SLUC pasipildė nauju vidurio puolėju. Prancūzai – laukinė komanda, kuri žaidžia „beleką“.

Mes taip pat turime šansą ir bandysime juo pasinaudoti. Prieš stiprias komandas tradiciškai rungtyniaujame neblogai. Pasiduoti tikrai nežadame.



- Lietuvoje vyriausybė smarkiai padidino mokesčius, todėl šį savaitgalį klubai boikotuoja LKL pirmenybes. Kokia situacija Lenkijoje?

- Lenkijoje trys klubai yra ant bankroto ribos. Situacija gan bloga. Nors mokesčiai dar nedidėja, tačiau yra kita problema - rėmėjai nenori investuoti. Mūsų kol kas tai neliečia, mes turime stiprų investuotoją. Stengiamės išsiversti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų