REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kretingos rajono politikai liko kurti savo rinkėjų nuomonei. Nepaisydami žmonių protestų, vakar jie patvirtino prieštaringai vertinamą rajono bendrąjį planą.

REKLAMA
REKLAMA

Į Kretingos rajono savivaldybės tarybos posėdį vakar ryte rinkosi ne tik politikai, bet ir plakatais apsiginklavę, gana karingai nusiteikę rajono gyventojai. Jie neslėpė savo tikslo - įtikinti tarybos narius eilinį kartą netvirtinti rajono bendrojo plano, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Tačiau rinkėjų norams politikai liko abejingi. Svarbiausias rajono teritorijų planavimo dokumentas patvirtintas beveik vienbalsiai. „Prieš“ balsavo tik trys tarybos nariai iš 24, vienas susilaikė. Tokie išrinktųjų veiksmai palydėti šūkiais „gėda“.

Žmonių pasipiktinimas būtų gerokai didesnis, tačiau daugiau nei milijoną litų kainavęs planas patvirtintas tik po tam tikrų korekcijų.

Jame nebeliko vėjų jėgainių parko plėtros Vydmantuose ir aplinkiniuose kaimuose, iki 300 metrų sumažinta Kalniškių kalakutų fermos sanitarinė apsaugos zona.

REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai nuskriausti liko Kurmaičių gyventojai, mat jiems nepavyko kaime esančio paukštyno sanitarinės zonos nuo vieno kilometro sumažinti iki 300 metrų. Jiems liko guostis tik valdžios pažadais, kad tai bus daroma po metų, parengus specialųjį planą. Kurmaitiškių teigimu, jie ir toliau kovos, kad visas kaimas netaptų paukštyno įkaitu.

Tuo tarpu Kretingos rajono meras Valerijonas Kubilius neslėpė pasitenkinimo, kad pagaliau patvirtintas dar prieš metus turėjęs pradėti galioti planas.

„Labai gerai, kad patvirtinome. Šimtam verslininkų ir tūkstančiams žmonių pagaliau bus atrištos rankos. Pajudės investicijos“, - džiaugėsi V. Kubilius. Plano tobulinimas ar net naujo rengimas galėjo užtrukti dar beveik metus.

Darius Čiužauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų