REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujųjų metų vakarą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre bus įteikti „Operos Švyturiai”.

REKLAMA
REKLAMA

Šie apdovanojimai ryškiausiems besibaigiančių metų operos ir baleto artistams teatro rėmėjų – UAB „Švyturys - Utenos alus“ – skiriami jau septintąjį kartą.

REKLAMA

„Švyturio-Utenos alaus“ įsteigti „Operos švyturiai“ – tai padėka už sezono darbus ryškiausiems šalies metų artistams. Kasmet naujametinio spektaklio metu įteikiami apdovanojimai tapo geriausių Lietuvos operos ir baleto žvaigždžių rinkimais ir jų laureatai pelnytai visus metus didžiuojasi geriausiųjų vardais.

„Skirdami dėmesį geriausiems solistams, mes siekiame parodyti, kaip vertiname kūrėjus, kurie lyg švyturiai Lietuvos žmonėms nušviečia kelią į kultūrą. Tikiu, kad šie apdovanojimai yra puikus būdas atkreipti visuomenės dėmesį į operos ir baleto meną“, – po komisijos posėdžio sakė Rolandas Viršilas, UAB „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius.

REKLAMA
REKLAMA

„Operos švyturių“ teikimas – graži teatro tradicija. Didėjantis nominantų būrys – tai įrodymas, kad turime puikių solistų, o ateinančių metų pastatymai neabejotinai atvers duris naujiems vardams, kurie bus verti šio garbingo apdovanojimo“, –  sakė Gintautas Kėvišas, Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro generalinis direktorius.

Visi laureatai bus pagerbti ir apdovanoti tradicinėmis „Operos Švyturių“ statulėlėmis Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre Naujųjų metų išvakarėse, premjerinio spektaklio „Meilės eliksyras“ pertraukos metu. Šių metų „Operos švyturiams“, kaip ir kasmet, įteikiamos ir piniginės premijos. Rėmėjų skirtas prizinis fondas siekia 30 tūkstančių litų.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinį metų vakarą „Operos švyturiai“ ir piniginiai prizai bus įteikti 4 nominantams: „Metų operos švyturys“, „Metų baleto švyturys“, „Metų operos viltis“, „Metų baleto viltis“ (šios dvi nominacijos skiriamos jauniesiems teatro solistams).  

2008 metais „Operos Švyturiais“ tapo:

Metų operos švyturys: Vladimiras Prudnikovas – už Boriso Godunovo („Borisas Godunovas“)  ir vyskupo Dono Toribijo („Meilė ir kiti demonai“) vaidmenis;



Vladimiras Prudnikovas

Metų baleto švyturys: Andrius Žužžalkinas – už Kaščėjaus Nemirtingojo („Ugnies paukštė“), Nižinskio („Diagilevas. Fantazijos“), Kasijaus („Dezdemona“) ir Dievuko („Bajaderė“) vaidmenis;

REKLAMA



Andrius Žužžalkinas

Metų operos viltis: Rafailas Karpis – už Misailo („Borisas Godunovas“) vaidmenį, už Goro  („Madam Baterflai“) ir Žydo („Salomėja“) vaidmenis atliktus gastrolėse;



Rafailas Karpis

Metų baleto viltis: Romas Ceizaris – už Princo („Spragtukas“) ir Karalaičio („Snieguolė ir septyni nykštukai“) vaidmenis.



Romas Ceizaris

Michailo Raškovskio nuotraukos.

UAB „Švyturys-Utenos alus“ visą dešimtmetį nuosekliai remia geriausius kultūros, meno ir sporto projektus, kuriems per tą laikotarpį skirta daugiau kaip 15 milijonų litų. Lietuvos nacionalinį operos ir baleto teatrą bendrovė remia jau septintąjį sezoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų