REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Autorių, ūkininkų ir sportininkų įmoka „Sodrai“ 2009 metais sieks 8 proc., sveikatos draudimas – 9 procentus.

REKLAMA
REKLAMA

Tai numatyta 2009 metų „Sodros“ biudžeto projekte.

Nuo autoriaus atlyginimo darbdavys už darbuotoją „Sodrai“ kitąmet turėtų pervesti 7 proc. įmoką pensijų, ligos ir motinystės, nedarbo bei nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialiniam draudimui ir 3 proc. sveikatos draudimo įmoką.

REKLAMA

Pats darbuotojas dar turėtų sumokėti 1 proc. dydžio pensijų įmoką bei 6 proc. sveikatos draudimą, kuris bus dalis 21 proc. pajamų mokesčio.

Po 7 proc. pajamų dydžio įmoką „Sodrai“ ir po 3 proc. – sveikatos draudimui turės pervesti ir sportininkų bei atlikėjų darbdaviai, taip pat autoriai, neturintys darbdavio.

Šios grupės asmenims dar patiems teks sumokėti 1 proc. dydžio pensijų draudimo įmoką bei 6 proc. sveikatos draudimą.

Ūkininkams ir jų partneriams (kai ūkininkas įregistruotas pridėtinės vertės mokesčio mokėtoju) siūloma nustatyti 8 proc. įmoką pensijų, ligos ir motinystės draudimo pašalpoms gauti.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybinio socialinio draudimo įstatymo pataisas numato, kas ūkininkų „Sodros“ įmokos per mėnesį negalės būti mažesnės nei 0,8 minimalios mėnesinės algos per mėnesį.

Jeigu metų pabaigoje paaiškės, kad ūkininkas sumokės „Sodrai“ daugiau negu jam priklausė, atsižvelgus į jo gautas pajamas, jam permokos bus grąžinamos, o nepriemoką teks sumokėti.

Nuo 2010 metų tarifai būtų didinami.

Visi kiti darbdaviai „Sodrai“ dabar paprastai perveda 30,98 proc. darbuotojo darbo užmokesčio, o pats darbuotojas – dar 3 procentus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų