REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos portalas „Interfax“ rašo, kodėl kalėdiniam apsipirkimui verta rinktis Baltijos šalis. Straipsnio vertime pateikiame apsipirkimo Vilniuje privalumus baltarusio akimis.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš Kalėdas apsipirkti Latvijoje, Lietuvoje ar Estijoje verta ne tik dėl daugybės nuolaidų ir didelės prekių pasiūlos, bet ir dėl to, kad apsipirkimų metu jūs apsilankysite istorinėse, labai gražiose vietose, mat dauguma parduotuvių ir krautuvėlių įsikūrusios istorinėje miestų dalyje, elegantiškuose senuose namuose.

REKLAMA

Vilnius: skaniai pavalgyti ir atnaujinti garderobą

Ankstesniais laikais baltarusiai į Vilnių važiavo savaitgaliais išgerti kavos, nusipirkti skanaus sūrio, trikotažo ir kosmetikos.

Dabar daug kas pasikeitė: įvažiavimo viza į Lietuvą kainuoja 60 eurų, todėl kiekvieną savaitgalį ten apsilankyti nebeišeis. Tačiau Kalėdos - išskirtinė proga.

Kaip ir kitose Baltijos šalyse, ten labai gražu. Lietuva garsėja puikia virtuve, čia yra daugybė restoranėlių, kuriuose galėsite pusryčiauti, pietauti ir vakarieniauti – kiekvieną kartą vis kitoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA

Drabužiams, avalynei, parfumerijai ir kosmetikai įsigyti jums visiškai užteks dviejų vietų - prekybos centro „Europa“, esančio pačiame miesto centre, bei itin didelio prekybos centro „Akropolis“, kuris yra už miesto, todėl, jei atvykote be automobilio, nusisamdykite taksi.

Žemiausios kainos yra „Akropolyje“, „Europoje“ šiek tiek brangiau.

Atminkite, kad „Akropolis“ labai didelis, viliojančių parduotuvių ten labai daug, todėl jums prireiks nemažai laiko, kol įsigysite viską, ko panorėsite.

Be to, pagrindinėje miesto gatvėje, Gedimino prospekte, jūs rasite daugybę parduotuvių, siūlančių dideles kalėdines nuolaidas. Ten yra ne tik garsių Europos prekinių ženklų krautuvėlių, bet ir išparduotuvių, kuriose labai žemomis kainomis parduodami praėjusių sezonų drabužiai. Beje, dėl savo „senumo“ jie tikrai nėra blogesni.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į ką reikia atkreipti dėmesį: per sieną vienas žmogus gali vežtis 2 litrus alkoholio. Tačiau į Baltarusiją įvežamo alaus kiekis nėra ribojamas.

Didžiausias Lietuvoje laukiantis netikėtumas susijęs su korvaloliu ir valokardinu. Mat pagal naujus įstatymus šie raminantys ir kraujagysles plečiantys lašai, kurie Baltarusijoje ir Rusijoje visiškai laisvai parduodami, Lietuvoje yra už įstatymo ribų, nes jų sudėtyje yra fenobarbitalio, įtraukto į Lietuvos psichotropinių ir narkotinių medžiagų sąrašą. Nors farmakologai tvirtina, kad vienai narkotikų dozei pagaminti reikia didžiulio kiekio korvalolio, jei turite miego ar širdies sutrikimų, dėl viso pikto į Lietuvą vežkitės vaistus, kurių sudėtyje nėra fenobarbitalio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų