REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Revanšą prieš Mariupolio „Azovmash“ krepšininkus iš Ukrainos šį vakarą mėginsiančiai pasiekti Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipai pergalė yra reikalinga kaip oras - kitu atveju, mūsiškiams liktų tik teoriniai šansai patekti tarp šešiolikos stipriausių Europos taurės turnyro komandų. Ar pavyks?

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia stengiamės pagerinti gynybą. Rungtynėse išbandysime keletą naujų derinių, - sakė pirmose Europos taurės rungtynėse vilniečiams vadovausiantis Rimas Kurtinaitis. – Ruošiamės bekompromisei kovai, bet neakcentuoju žaidėjams, kad tai paskutinis mūšis. Įtampa tikrai neišeitų į naudą“.

REKLAMA

Praėjusią savaitę išvykoje „Lietuvos ryto“ komanda nusileido „lietuviškajam“ Ukrainos čempionui rezultatu 66:76 ir, patyrusi antrą nesėkmę iš eilės, nukrito į paskutinę E grupės vietą.

Tačiau vilniečiai nusiteikę atsirevanšuoti Rimo Girskio treniruojamai komandai, kuriai atstovauja ir du lietuviai - Simonas Serapinas ir Rolandas Jarutis.

Pasak Antaną Sireiką pakeitusio R.Kurtinaičio, norint kovoti dėl pergalės svarbiausia bus išspręsti Khalido El-Amino problemą ir sumažinti klaidų skaičių.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmose tarpusavio rungtynėse 33 taškus pelnęs ir 7 rezultatyvius perdavimus atlikęs gynėjas iš Jungtinių Amerikos Valstijų K.El-Aminas Ukrainoje tapo pagrindiniu vilniečių „žudiku“.

„Nuo jo žaidimo priklausys, kaip seksis visai „Azovmash“ komandai, todėl gynyboje amerikiečiui skirsime ypatingą dėmesį, - tikino R.Kurtinaitis. - Galbūt dabar jis nėra pačios geriausios formos, vizualiai turi šiek tiek antsvorio, tačiau išlieka toks pat greitas ir taiklus. Jis puikiai valdo komandą“.

Atkakliau pasipriešinti varžovams Mariupolyje „Lietuvos ryto“ ekipai neleido ir klaidų skaičius - 18. Varžovai kamuolį prarado tik 10 kartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Labai keista, nes klystame patys, o ne varžovai priverčia mus tai daryti. Rungtyniaujame lyg vasarą susirinkę pažaisti savo malonumui. Visiškai nebranginame kamuolio“, - naujųjų auklėtinių bruožu stebėjosi strategas.

R.Kurtinaitis pažymėjo, kad savo aikštelėje stengsis rungtyniauti lėčiau. „Žigulį“ aš galiu valdyti, o štai „Formulės-1“ bolido greičiausiai nesugebėčiau. Čia lygiai tas pats, - vaizdingai palygino „Lietuvos ryto“ strategas. - Turime pasirinkti tokį greitį, kad neprarastume kamuolio. Šiuo metu nesame pasiruošę žaisti maksimaliai greitai“.

Rungtynių pradžia Vilniaus „Siemens“ arenoje - 19 valandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų