REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Milžiniškais turtais mėgstantį puikuotis statybų magnatą Laimutį Pinkevičių į kampą įspraudė Vilniaus valytojai, uždirbtų pinigų nusprendę ieškoti teisme.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar Vilniaus 1-asis apylinkės teismas areštavo bendrovės „Ranga IV“ sąskaitą ir turto, kurio vertė apie 46 tūkst. litų. Ši įmonė priklauso vieno turtingiausių Lietuvos žmonių L. Pinkevičiaus, itin mėgstančio viešai puikuotis savo turtais - prabangiais automobiliais, dvarais ir pan., imperijai, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Kantrybė pagaliau trūko


Statybų magnato, kurio įmonių pastatytų objektų atidarymuose visada sukiojasi ir gausybė aukšto rango politikų bei valdininkų, galios nepabūgo jauna sostinės valymo paslaugų įmonė „Blitz“.

Bendrovės vadovas Giedrius Vaškelaitis vakar „Respublikai“ patvirtino, kad „Ranga IV“ valytojams įsiskolino kiek daugiau nei 46 tūkst. litų, dar beveik 4 tūkst. sudaro delspinigiai, skaičiuojama advokatų suteiktų teisinių paslaugų kaina.

REKLAMA
REKLAMA

„Blitz“ darbininkai beveik nuo pat šios įmonės įkūrimo 2006 m. dirbo statant garsųjį Perkūnkiemio kvartalą, prižiūrėjo jo objektus, teritorijas ir pasibaigus statyboms.

„Nors per tuos kelerius metus pasitaikė ne vienas skolininkas, į teismą kreipėmės tik dėl „Rangos IV“ - su kitais pavykdavo geranoriškai tartis, atidėti skolos mokėjimus ar nustatyti jos grąžinimo grafikus, - teigė G. Vaškelaitis. - Dabar mums išties trūko kantrybė. Iki šio siūlymo nesulaukėme jokio geranoriškumo, geros valios tartis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Vaškelaičio teigimu, dar prieš kelis mėnesius „Ranga IV“ su valytojais šiaip ne taip atsiskaitydavo - kartais dalimis, kartais vėluodama.

Tačiau, „Blitz“ nusprendus atsisakyti tokio kliento ir nutraukus darbus, į įmonės prašymą atiduoti likusias skolas statybininkai apskritai nustojo reaguoti.

„Blitz“ vadovo teigimu, kiekvieną kartą apie skolą priminus „Rangos IV“ buhalteriams, kitame telefono laido gale pasigirsdavo tradicinis atsakymas: „Nežinau“ arba „Skambinkite kitą savaitę“. Jokios naudos nedavė ir bandymai derėtis su įvairių lygių vadybininkais, projektų vadovais ar direktoriais.

REKLAMA

Direktoriaus nebėra

Vakar „Respublikai“ nepavyko susisiekti su „Rangos IV“ vadovu Darijumi Jasu, kuris, pasirodo, nuo praėjusio penktadienio šioje įmonėje nebedirba. Laikinai jį pavaduojančio aprūpinimo direktoriaus Rimvydo Gužausko statybų bendrovės sekretorei taip pat nepavyko rasti.

„Rangos IV“ rinkodaros vadovė Dita Purlienė sakė kol kas nežinanti, ar įmonė skųs sostinės teismo nutartį dėl turto ir banko sąskaitos arešto.

„Reikia pripažinti, kad esame šiek tiek uždelsę mokėjimus (bendrovei „Blitz“ - red. past.), tačiau niekam ne paslaptis, kad tokia pati situacija yra daugelyje įmonių, - tikino D. Purlienė. - Mes turime labai daug subrangovų. Jeigu „Ranga IV“, kaip statybos paslaugas teikianti įmonė, negauna laiku pinigėlių iš savo užsakovų, tai laiku neatsiskaito ir su savo subrangovais. Vieni jų yra supratingesni ir kantresni, kiti – mažiau“.

REKLAMA

Sostinės pakraštyje iškilęs Perkūnkiemio kvartalas priklauso trims investuotojams - bendrovėms „Gabijos investicijos“, HC ir „RIV projektams“. Teigdama, jog statybų milžinė kartais neatsiskaito su savo objektų subrangovais todėl, kad „negauna laiku pinigėlių“ iš užsakovų, rinkodarininkė neslėpė, kad "Gabijos investicijos" yra „Rangos grupės“ asocijuota įmonė.

„Mes stengiamės atsiskaityti su visais“, - pokalbį baigė D. Purlienė. Vakar „Respublika“ norėjo išklausyti ir antrąją pusę – „Rangos grupės“ prezidentą L. Pinkevičių, tačiau jo telefonu atsiliepusi asistentė tvirtino, kad „ponas Laimutis yra baisiai užsiėmęs“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Siūlė naudingą taiką


„Dabar Lietuvoje visi kažkam yra skolingi, mūsų įmonė - taip pat ne išimtis, - sakė G. Vaškelaitis. - Tačiau mes bent jau stengiamės visiems, kuriems kartais įsiskoliname, mokėti bent dalimis, tartis. Iš „Rangos“ pusės paprasčiausiai nematėme jokios geros valios, nors siūlėme net taikos sutartį, ketinome atsisakyti ne tik delspinigių, bet net ir sumažinti dalį skolos. Pavyzdžiui, taikos sutartyje buvo siūlymas „Rangai IV“ mums kas mėnesį pervesti vos po 3 tūkst. litų“.

Valymo paslaugų įmonės „Blitz“ direktorius G. Vaškelaitis vakar pasakojo, kad jo įmonės mėnesio apyvarta tėra apie 200 tūkst. litų, tad iš „Rangos IV“ neatgaunama skola yra reikšminga suma.

REKLAMA

„Su savo darbuotojais mes atsiskaitėme, tačiau kodėl mes, maža įmonė, turime kredituoti tokius verslo milžinus kaip „Ranga IV“, gaunančius paskolas bankuose, - stebėjosi G. Vaškelaitis. - Kiek žinau, su šia bendrove laiku atsiskaito ir „Swedbank“, kurio naująjį pastatą stato „Ranga IV“. Be to, teko girdėti, kad „Ranga IV“ kažkodėl laiku neatsiskaito tik su įmonėmis, kurios dirba Perkūnkiemyje. Tokiems mažiukams kaip mes sunku išsieškoti įsiskolinimus.

Suprantu, kad ekonominė padėtis Lietuvoje dabar nėra lengva, bet mums, mažiesiems, dėl to tik dar sunkiau - neturime galimybių gauti banko paskolų apyvartinėms lėšoms. Mokesčių inspekcija taip pat nelaukia. Išrašę sąskaitą „Rangai IV“ privalėjome sumokėti valstybei ir pridėtinės vertės mokestį, nors nesame tikri, kad atgausime savo skolą. Į nuostolį mokėjome ir advokatams“.

REKLAMA

„Respublikos“ info

* Praėjusių metų vasarą į savo valdas sostinės Pašilaičių rajone užsukęs apsižvalgyti vilnietis Jonas Užusienis nustėro: jam priklausančioje privačioje žemėje darbininkai ekskavatoriumi kasė griovį, klojo vamzdžius, statė šulinius.

Taip nelegaliai ir per svetimą sklypą buvo tiesiamos komunikacijos Perkūnkiemio kvartalui. Ginčas atsidūrė teisme.

* Taip pat praėjusiais metais mados žinovas Antanas Dagelis pradėjo bylinėtis dėl negauto atlygio už kurtą L. Pinkevičiui priklausantį „Vilniaus vartų“ prekybos ir pramogų kvartalą, į kurį atviliojo ir garsius pasaulio mados namus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl įsiskolinimo A. Dagelis padavė į teismą tuometinės L. Pinkevičiaus draugės, o dabar jau žmonos Astos vadovaujamą bendrovę „Fashion Gates“, o ši kreipėsi į Temidės tarnus dėl šmeižto. Vakar teismas savo nutartimi paskelbė, kad A. Dagelis buvo teisus, o sudarius taikos sutartį milijonieriaus įmonė jam privalės sumokėti solidžią sumą.

* Prieš porą savaičių „Respublika“ pranešė, kad L. Pinkevičiui priklausanti statybų bendrovė „Ranga IV“ beveik 4 mln. litų skolinga bendrovei „Montuotojas“, atlikusiai naujojo „Swedbank“ administracinio pastato konstrukcijų montavimo darbus. Naujus namus bankui stato būtent „Ranga IV“.

„Montuotojo“ vadovui Alfonsui Jarui pagrasinus iškelti bankroto bylą milijonieriaus statybų bendrovei, ši pradėjo atsiskaityti su nepatenkintu subrangovu.

Julius Girdvainis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų