REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pataikavimas Europai. Savųjų partnerių pamaloninimas. Gal net tarnystė vienai galingai užsienio valstybei, bet tik ne Lietuvos žmonėms? Matyt, tik taip galima vertinti šalies Prezidento V. Adamkaus ir premjero A. Kubiliaus pareiškimą, kad Lietuva uždarys antrąjį Ignalinos atominės elektrinės bloką 2009 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vadovai pakėlė rankas ir pasidavė, net nežinodami, ar šalis pati gamins trūkstamą elektros energiją, ar ji bus perkama iš kurios nors užsienio valstybės ir kiek tai kainuos. Pasidavė už pažadą skirti milijardus eurų elektros jungtims su Europa, kurios realiai geriausiu atveju atsiras tik 2015 metais.

REKLAMA

Partija Tvarka ir teisingumas ne kartą sakė: sunkmečio, kuris gali tęstis ne vienus metus, akivaizdoje būtina nedelsiant priimti politinį sprendimą, kuriuo vadovaujantis Ignalinos atominė elektrinė dirbtų iki saugaus jos antrojo bloko eksploatacijos termino pabaigos – 2012 metų. Gaila, kad šiandieniniams Lietuvos vadovams nerūpi žmonės, kurie mažiausiai trejus metus bus priversti mokėti didesnę kainą už elektrą. Ir tenka tik apgailestauti, kad konservatorių pastangomis sužlugdytas referendumas dėl atominės darbo pratęsimo netapo kūnu, kuris būtų privertęs šalies valdžią nenuolaidžiauti Europai ir neleistų dujininkams uždirbti dar daugiau visų Lietuvos žmonių sąskaita.

REKLAMA
REKLAMA

O gal tai ir yra konservatorių tikslas? Visi supranta, jog uždarius elektrinę, Lietuvai reikės gerokai daugiau dujų negu šiandien. Rusija yra tų dujų tiekėja, vadinasi, būtent tiekėjams tik į naudą kuo ankstesnis atominės elektrinės uždarymas. Gi didžiausia dujų importuotoja Lietuvoje „Dujotekana“ ne viena dešimtimi tūkstančių litų yra parėmusi būtent konservatorius.

Šioje situacijoje nori nenori vėl tenka prisiminti kalbas, kad pirmą kartą į premjerus A. Kubilius ėjo tik dėl to, kad galėtų tinkamai užbaigti „Mažeikių naftos“ pardavimo procedūrą amerikiečiams. Gal ir dabar Vyriausybei vadovauti konservatorių lyderis ėmėsi tik dėl to, kad galėtų uždaryti Ignalinos atominę elektrinę būtent 2009 metais?  

Romas Jankauskas yra partijos Tvarka ir teisingumas informacijos centro vadovas, Alytaus miesto savivaldybės tarybos narys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų