REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentas Valdas Adamkus siūlo apkarpyti jo atlyginimą, jei tai padėtų įveikti ekonominę krizę.

REKLAMA
REKLAMA

„(Atlyginimų apkarpymas - BNS) man negresia. Aš juos (ministrų kabinetą - BNS) raginu padaryti, jei tai yra šaltinis, kuris papildytų mūsų iždą ir palengvintų esamą krizinę situaciją“, - žurnalistams pirmadienį sakė šalies vadovas, atidavęs vaikams skirtas dovanas kalėdiniam karavanui.

REKLAMA

Lietuvos prezidento atlyginimas neatskaičius mokesčių yra maždaug 25 tūkst. litų.

Kalbėdamas apie Vyriausybės parengtą antikrizinį planą, V. Adamkus tvirtino, kad jei iškils būtinybė, jis gali būtų peržiūrėtas, tačiau, anot prezidento, šis planas neturi pabloginti ir dabar skurdžiai besiverčiančių žmonių padėties.

„Jeigu reikalas vers peržiūrėti dabar sutartą planą, nematau, kas galėtų sulaikyti nuo to, kai ta būtinybė bus neišvengiama. Bet aš palieku vienintelį neatšaukiamą dalyką - jei ir griežtinsime, tai jokiu būdu negalime paliesti tų sluoksnių, ypač socialinių sluoksnių, kurie yra ir dabar sunkiai verčiasi. (...) Atitinkamai pasižiūrėti, kur yra likę dar truputį pinigų, kuriuos būtų galima panaudoti. Šiuo klausimu yra tų sričių, kurių plėsti negalima“, - kalbėjo prezidentas.

Praėjusią savaitę premjeras Andrius Kubilius teigė, kad Vyriausybei gali tekti dar labiau griežtinti antikrizines priemones. Pasak jo, krizės įveikimo plane numatytos priemonės liks tos pačios, tik reiks dar daugiau „taupyti ir ieškoti, iš kur į biudžetą gauti papildomų pajamų“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų