REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Muzikos debiutantai „Suicide DJs“ gali didžiuotis įrašę bene ryškiausią šių metų muzikos albumą Lietuvoje. Paskutinę spalio dieną muzikantai padovanojo daugiau nei metus lauktą savo pirmąjį albumą „Animation (...)“ ir koncertais jį pristatė Vilniuje, Kaune, Šiauliuose, Palangoje, Druskininkuose. Muzikos pirkėjų reakcijos sulaukęs albumas pelnė ir kritikų simpatijas.

REKLAMA
REKLAMA

„Animation (...)“ tapo bene pirmuoju atveju, kai aukščiausio įvertinimo lietuviškos grupės albumui nepagailėjo „Lietuvos rytas“, „Suicide DJs“ pavadinęs lietuviškos muzikos metų bepročiais, kurių kūryba susilieja į stebėtinai patrauklią visumą. „Senų sintezatorių garsai, reveransai džiazui, elektroninei muzikai, net rokui – šio albumo padėti į konkretaus stiliaus lentyną tiesiog neįmanoma“, – rašė dienraštis.

REKLAMA

Savo apžvalgoje „Lietuvos rytas“ ypač išskyrė šias naujojo albumo dainas: „Time to Leave“ – nuostabi baladė su žudančia pučiamųjų soluote, „Stebuklingas šeškas“ – absurdo himnas, keliantis minčių, kad taip skambėtų grupės „Antis“ muzika, jei jos nariai būtų 20-mečiai, „Final Shot“ remiksas su seksualia Jurgos prakalba – stilinga šokių muzika („Lietuvos rytas“, 2008 11 08).

Palankiai „Suicide DJs“ debiutą sutiko ir žurnalas „Panelė“: „Daugelis albumo „Animation (...)“ dainų yra iš grupės koncertinio repertuaro, tačiau įrašų studijoje jos papildytos naujais muzikos elementais, tad net girdėti kūriniai suskamba neįprastai. Dainos „Time to Leave“, „Ponios ir ponai“ bei „Sleep Well“ gali nustebinti turinčius susiformavusią ir vienareikšmę nuomonę apie „Suicide DJs“ kūrybą“ („Panelė“, 2008 m. lapkritis).

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje pradedamo leisti žurnalo „Gala“ nuomone, „Suicide DJs“ yra „gaivaus oro gurkšnis vienodų klonų prismaigstytoje lietuviškos popmuzikos padangėje“. Debiutuodami pirmu albumu muzikantai groja nepriekaištingai skambančią, dinamišką ir kitokią muziką tiems, kuriems nesvetimas originalumas ir žaismingumas („Gala“, 2008 m. gruodis).

Žurnalas FHM debiutinį „Suicide DJs“ albumą apibūdino kaip patį tikriausią farsą, postmodernią parodiją ir konstatuoja: „Ir labai gerai, kad tokia grupė atsirado: mus visada džiugina meninės išraiškos įvairovė, ypač – lietuviškos“ (FHM, 2008 m. gruodis).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kultūros leidinys „Pravda“, pernai pirmasis apdovanojęs šią grupę kaip geriausią metų muzikos naujoką, džiaugiasi, kad po metų persekiojimų koncertuose, albumas tapo gera proga „Suicide DJs“ persikelti į savo namus. „Pravdos“ įsitikinimu, „Animation (...)“ stiprybė yra artimumas, jokio fotošopinto vokalo, raginimai ploti kartu. „Šviežumo įneša tai, kad „Animation (...)“ – tai daug išieškotų super mario primenančių garsų, harmonijos eksperimentų, iškrypimų, vokalo galimybių“, – teigia „Pravda“ („Pravda, 2008 m. lapkritis).

REKLAMA

„Delfi“ pramogų skyriaus redaktorė Gintarė Urnikaitė lankydamasi „Animation (...)“ premjeros koncerte Vilniuje teigia pagalvojusi, kad vyrai scenoje daro visišką nesąmonę, tačiau tik pirmuosius kelis akordus. „Po to supratau, kad ta nesąmonė yra labai meniška ir kur kas profesionalesnė už kitų atlikėjų „sąmones“ vien todėl, kad ji yra nuoširdi“, – sakė Gintarė Urnikaitė, teigiamai įvertinusi ir greta „Suicide DJs“ įrašų pridėtą „Stipriai kitaip“ albumą „Prastos kokybės nuoširdūs įrašai“. Pasak jos, „nieko nėra geriau už darbą, padarytą ne todėl, kad reikia, o todėl, kad norisi.“

„Suicide DJs“ albumas „Animation (...)“ buvo išleistas spalio 31 dieną ir iki šiol yra vienas labiausiai graibstomų muzikos parduotuvėse. Radijo eteryje šį albumą pristatė singlai „The Samurai Song“, „Time to Leave“ ir „Final Shot (Vitaras remix)“. Po Naujųjų metų albumų „Animation (...)“ ir „Prastos kokybės nuoširdūs įrašai“ dainos pasirodys populiariausiose pasaulyje internetinėse muzikos parduotuvėse – „iTunes“, „Amazon“, „Napster“, „eMusic“ ir kitose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų