REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per masinius opozicijos susirinkimus, vykusius dviejuose didžiausiuose šalies miestuose, Rusijos milicija sulaikė daugiau kaip 100 aktyvistų, skelbia Laisvosios Europos radijas.

REKLAMA
REKLAMA

Maždaug 90 žmonių buvo sulaikyti Maskvoje, kur buvęs pasaulio šachmatų čempionas Garis Kasparovas kartu su kitais disidentais planavo surengti nesankcionuotą nepaklusnumo žygį. Tarp suimtųjų yra ir opozicinės partijos „Kita Rusija“ lyderis Eduardas Limonovas.

REKLAMA

Per kitą analogišką akciją Sankt Peterburge buvo suimti daugiau kaip 20 opozicijos aktyvistų. Tiesa, nepaisant suėmimų, partijos „Jabloko“ Sankt Peterburgo miesto skyriaus lyderis Maksimas Reznikas akciją pavadino sėkminga.

„Susirinkimas parodo, kad jokios kliūtys nesutrukdys žmonėms siekti laisvės. Tai labai svarbu. Neįmanoma logiškai suprasti valdžios elgesio“, – teigė M. Reznikas.

Incidentai įvyko prabėgus vos dienai po to, kai G. Kasparovas kartu su kitu opozicijos aktyvistu Borisu Nemcovu įkūrė judėjimą „Solidarumas“. Šio judėjimo tikslas yra suvienyti visas Rusijos opozicines jėgas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų