REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kremliaus kritikas ir buvęs šachmatų čempionas Garis Kasparovas drauge su bendraminčiais politikais Rusijoje įsteigė naują opozicinį judėjimą „Solidarumas“.

REKLAMA
REKLAMA

Už jo įkūrimą balsavo vos apie 150 delegatų, atstovaujančių 40 Rusijos regionų. Suvažiavimas vyko sporto komplekso viešbutyje Maskvos Chimkų priemiestyje. Pavadinimas pasirinktas garsiosios Lenkijos profesinių sąjungų federacijos, kuri 1989 metais privertė komunistų valdžią surengti laisvus rinkimus, garbei. Tarp naujojo judėjimo steigėjų - buvęs vicepremjeras liberalas Borisas Nemcovas. Pasak G.Kasparovo, šio judėjimo tikslas - mesti iššūkį Vladimiro Putino vyriausybei. „Šio režimo reformuoti neįmanoma. Mūsų tikslas jį išardyti. Tai vienintelis būdas atkurti laisvę ir politinę konkurenciją šalyje“, - sakė jis.

REKLAMA

Tuo metu lauke apie 30 aktyvistų iš Kremlių remiančio jaunimo judėjimo „Jaunoji Rusija“ surengė mitingą, sprogdino dūmines bombas, mojavo Rusijos vėliavomis ir laikė plakatą su užrašu „Pakaks melo“. Keli buvo su beždžionės snukį vaizduojančiomis kaukėmis ir mėtė bananus bei skrajutes, kuriose buvo parašyta „Beždžionės meluoja“.

Iki šiol mėginimai suvienyti demokratines jėgas ir opoziciją Rusijoje nebuvo sėkmingi. Ir dabar dalyvauti „Solidarume“ atsisakė partija „Jabloko“, Michailo Kasjanovo Rusijos liaudies demokratų sąjunga, teismo panaikintos Vladimiro Ryžkovo Respublikonų partijos šalininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų