REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune atidarius per 9 mėnesius rekonstruotą, oranžine spalva nudažytą Vilijampolės tiltą per Neries upę, kauniečiai buvo vaišinami mandarinais, nes jų spalva sutampa su tilto spalva, o meras guodė, kad ekonominė krizė nebaisi.

REKLAMA
REKLAMA

Oranžinę tilto spalvą pasirinkęs architektas Romualdas Kemežys taip pat atsižvelgė, kad kitoje Neries upės pusėje esančiame Raudondvaryje dvarą turėjęs grafas keliautojas Tiškevičius kadaise Kinijoje buvo apdovanotas Mandarino ordinu, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Dabar tiltui suteiktas tarpukario Lietuvos susisiekimo ministro, inžinieriaus, tiltų projektuotojo Petro Vileišio vardas.

Meras Andrius Kupčinskas akcentavo, kad P. Vileišio vardui neprieštaravo ir miesto liberalai. Mat Kauną valdančiai Sėkmės koalicijai priklausantys liberalai anksčiau yra prieštaravę, kai Aleksoto tiltui per Nemuną buvo suteiktas Vytauto Didžiojo vardas.

Artimiausiu metu Kaune bus pradėtas projektuoti tiltas per Jiesios upelį.

A. Kupčinskas žadėjo, kad 2010 m. bus dėl remonto uždarytas Panemunės tiltas per Nemuną. „Be tiltų mes neišsiversime. Krizė - nuo žodžio „krizenti“, o mums reikia gyventi. Krizė yra per televiziją, o mums, nepaisant sunkmečio, reikia galvoti apie miesto tvarkymą ir numatyti finansavimą“, - aiškino A. Kupčinskas.

REKLAMA
REKLAMA

1960 m. statyto 287,55 m ilgio Vilijampolės tilto rekonstrukcija ir remontas kainavo 17 mln. litų. Anot savivaldybės administracijos direktoriaus Vygando Gudėno, lėšos gautos iš Europos Sąjungos per Susisiekimo ministeriją. Kaunui tekainavo projektavimo darbai ir detaliojo plano rengimas.

Vakar dieną tiltu jau ėmė vaikščioti pėstieji, o mašinos pradėjo važinėti tik šiąnakt. Mat atsižvelgta, kad naktį, kai eismas nėra intensyvus, paprasčiau perjungti troleibusų linijas.

Komentaras

Virgaudas Puodžiukas

Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas

Kelių būklė Kaune gerėja. Šiemet Kaune jau atidarėme M.K. Čiurliono tilto estakadą, Aleksoto (Vytauto Didžiojo) tilto prietiltį ir Marvelės sankryžą prie Lampėdžių (Česlovo Radzinausko) tilto. Dabar atidarome Vilijampolės tiltą. Pasirodo, tiltas po rekonstrukcijos net gerokai palengvėjo.

Olava Strikulienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų