REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokią eglutę puošti namuose, vis dažniau tampa galvosūkiu. Kvepiančią mišku ir tik natūralią ar dirbtinę, nuo kurios nebyra spygliai ir ją galima turėti daug metų?

REKLAMA
REKLAMA

Už dirbtinę.


Violeta BAUBLIENĖ, Lietuvos televizijos (LTV2) laidos „Kuluarai“ vedėja:

„Praėjo tas laikas, kai puošdavome natūralią eglutę. Sūnus Argaudas užaugo, eglutės nebereikia. Dabar turime tokį kalėdinį vainiką, kuris yra amžinas, didelis ir įspūdingas. Visos dovanos namuose kaupiasi prie šio vainiko, kuris padėtas ant stalo.

REKLAMA

Mes jau penkerius metus mąstome ekologiškai. Aš manau, natūralias egles reikia palikti miške, kad jos ten ilgai augtų. Eglių kirtimas nėra labai geras ir gražus dalykas. Nesu nusiteikusi prieš natūralias eglutes, bet manau, kad visame pasaulyje stengiamasi saugoti eglutes ir kitus medžius, prižiūrėti gamtą. Natūralios eglutės - labai trumpalaikis džiaugsmas. Net ir tos, kurios pardavinėjamos vazonuose, nėra išeitis. Tai - tik iliuzija, žmonės jas perka, bet neturi kur pasodinti ir eglutės vis tiek nudžiūva. Tada jas išmeta po švenčių, kaip ir nukirstas eglutes ar šakas. Jos išsilaiko nuo Kalėdų iki Trijų Karalių. Be to, man ir miško kvapas namuose nėra malonus. Jis šimtą kartų malonesnis miške.“



Už natūralią

REKLAMA
REKLAMA

Vitalija MOCKEVIČIŪTĖ, Lietuvos nacionalinio dramos teatro ir LNK „Dviračio šou“ aktorė:

„Kalėdoms perku mažą natūralią eglutę. Namuose ji būna papuošta per šventes, paskui ją pasodiname kaime. Ir ji auga! Man labai patinka tos mažos eglutės. Jos juk nenukirstos, taip saugomas miškas. Manau, šiais laikais eglutes specialiai augina parduoti. Tad tikiuosi, kad žmonės jas perka ir miškuose nekerta.

Mano devynmetis sūnus Kristijonas nori, kad namuose būtų eglutė. Kol gyvenau viena, tai tik šaką puošdavau, o ne natūralią eglutę. Esu kilusi iš Dzūkijos, kur daug miškų, todėl ir kaime visada puošdavome tik eglės arba pušies šaką, o ne visą medį. Gamtai niekada nekenkiau.

Man labai patinka eglutės skleidžiamas miško kvapas namuose, tas natūralumas. Net nuo eglutės byrantys spygliai nesutrikdo džiaugsmo. Juk šventės neilgai trunka, tai ir spyglių daug nepribyra.“

Agnė VERBALYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų