REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugumos naujų ministrų antrosios pusės prisipažįsta vengiančios viešumo ir sutartinai pabrėžia suprantančios, kokie atsakingi darbai laukia jų sutuoktinių.

REKLAMA
REKLAMA

Trylika ministrų ir vienas premjeras, trylika vyrų ir viena moteris. Tokia XV Vyriausybės komanda šią savaitę aktyviai kibo į darbus - sunkius, juodus ir nesibaigiančius. Vis dėlto ir didžiausi darboholikai vakarais grįžta namo. Kas juos pasitinka, ramina ir guodžia? Norėdamos tai sužinoti LŽ pakalbino antrąsias Vyriausybės narių puses - būrelį ponių ir vieną poną.

REKLAMA

Šįkart neįkyrėjome premjero Andriaus Kubiliaus žmonai Rasai Kubilienei - Lietuvos nacionalinio simfoninio orkestro smuikininkei, labdaros fondo vadovei, visuomenėje gana pažįstamai moteriai.



Pomėgiai pagal galimybes

„Didelės euforijos tikrai nejaučiu, nes suprantu, kad ir darbo bus daugiau, ir atsakomybė didesnė. Jau dabar nervingesnis tapo. Kita vertus, džiaugiuosi naujais pokyčiais gyvenime“, - filosofiškai savo vyro Algio Čapliko karjerą vertina naujojo sveikatos apsaugos ministro žmona Eglė Čaplikienė. Filologės ir socialinės darbuotojos išsilavinimą turinti moteris vienuolika metų dirba Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje (SADM), vadovauja Lygių galimybių skyriui. Ponia Eglė prisipažįsta nesanti gera namų šeimininkė. „Mane domina ir visuomeninis gyvenimas, vis dėlto visuomet teigiu, kad šeima yra svarbesnė negu darbas“, - sako moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Savo laisvalaikio pomėgiais E.Čaplikienė tikina negalinti nustebinti - teatras, kinas, literatūra ir sportas. „Sportuojame visi kartu (Čaplikai turi sūnų ir dukrą), išmokome žaisti lauko tenisą“, - pasakoja ponia Eglė. Per žiemos atostogas šeima dažnai vyksta slidinėti, vasarą - keliauja dviračiais. „Gal dabar ir padaugės buities darbų, nes juk gaila bus pavargusį vyrą kur nors varinėti“, - šmaikštauja ji.

Valstybinio socialinio draudimo fondo valdyboje („Sodroje“) prie SADM vyriausiąja specialiste dirbanti socialinių reikalų ir darbo ministro Rimanto Dagio žmona Regina Dagienė prisipažįsta esanti šeimos žmogus ir tvirtina niekada nenorėjusi dalyvauti politikoje. „Namie pakanka ir vieno politiko“, - sako moteris. Dagiai turi tris sūnus, kurie, pasak ponios Reginos, jau gana savarankiški. Vis dėlto jai, kaip ir kiekvienai mamai, buities rūpesčių pakanka, todėl ir laisvalaikiui per daug laiko nelieka. Informatikos specialybę turinti R.Dagienė mėgsta gamtą, uogauti, grybauti, per atostogas pakeliauti po Lietuvą. „Pomėgius lemia galimybės“, - prisipažįsta ponia Regina.



Ilgisi Klaipėdos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dvejus pastaruosius metus naujojo vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio žmona Vilija Palaitienė dirbo Vidaus reikalų ministerijoje ministro patarėja. Vyrui tapus šios ministerijos vadovu ji darbo atsisakė. Ponia Vilija puikiai žino, kokie nelengvi darbai ir atsakomybė laukia jos sutuoktinio. Kol kas apie savo būsimus darbus Klaipėdos universitete politikos mokslų magistro laipsnį turinti V.Palaitienė tikina negalvojanti.

Palaičių šeima gyvena Vilniaus centre, nuosavame bute. „Gyventi sostinėje niekada nebuvo mano svajonė. Klaipėda - puikus miestas, suteikiantis daugybę galimybių. Ten patenkinu visus savo poreikius“, - tvirtina klaipėdietė ponia Vilija.

REKLAMA

Iš trijų dabartinio ministro vaikų iš pirmosios santuokos (R.Palaičio žmona mirė 2004 metais, 2006-aisiais jis vedė antrą kartą) kartu gyvena tik jauniausias sūnus gimnazistas. Ponia Vilija prisipažįsta, kad buities darbai jos negąsdina. „Kai viską darai su meile, nebaisūs jokie rūpesčiai“, - sako moteris. Šiemet Kūčių vakarienę Palaičiai greičiausiai valgys Vilniuje ir tik vėliau vyks į pajūrį aplankyti artimųjų. Moteris teigia visuomet pati rengianti švenčių stalą. Laisvalaikiu ponia Vilija mėgsta ramiai paskaityti knygą, domisi daile (baigusi dailės mokyklą), stengiasi padėti vyrui.

REKLAMA

Susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio žmona Ieva taip pat neslepia sentimentų gimtajai Klaipėdai. Pusšeštų metukų dvynių Elzės ir Viliaus mama studijuoja Klaipėdos universitete archeologijos doktorantūroje. Išleidusi mažylius į darželį ponia Ieva paprastai kimba į mokslinę veiklą, dėl kurios specifikos gana dažnai tenka vykti į Klaipėdą. I.Masiulienė pati vairuoja automobilį „Honda“. „Greičio tikrai neviršiju“, - juokiasi moteris.

Vienas I.Masiulienės pomėgių - baidarių žygiai Lietuvos upėmis. Į juos kartu su draugais stengiasi išsiruošti kartą ar du per metus. „Vyras nelabai žavisi baidarėmis, mėgsta žvejoti“, - kalba I.Masiulienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ar dvynukai spėja prieš miegą pamatyti tėtį, ponia Ieva užsimena, kad kaskart, nuėjusi jų pasiimti iš darželio, sulaukia vieno ir to paties klausimo: „Ar tėtis namie?“ arba „Kada jis bus?“



Vengia viešumos

Kaziui Starkevičiui tapus žemės ūkio ministru jo žmona Rasa Starkevičienė sako iš karto supratusi, kad nuo šiol vyras bus dar labiau užimtas. Vadinasi, jos pečius užguls dar sunkesnė darbų ir pareigų našta. Paklausta, ar yra darbų, kurių nemokėtų atlikti, Kauno rajone, Rokuose, šeimos ūkyje ūkininkaujanti moteris prisipažįsta nemokanti vairuoti kombaino ir traktoriaus.

REKLAMA

Starkevičiai turi dvi suaugusias dukras ir devynerių metų sūnų, kuris reikalauja nemažai mamos dėmesio. Inžinieriaus specialybę įgijusi ponia Rasa tvirtina niekuomet nemėgdavusi būti viešumoje, todėl į renginius kartu su vyru eidavo tik tuomet, kai to būtinai reikėdavo. R.Starkevičienė pritaria idėjai perkelti Žemės ūkio ministeriją iš sostinės į Kauną. Pasak jos, tai būtų logiška - Kaune yra Žemės ūkio rūmai, Žemės ūkio akademija, be to, dirbti iš Kauno į sostinę kasdien važinėja nemažai žmonių.

Naujo kultūros ministro Remigijaus Vilkaičio žmona Jolita - anglų kalbos dėstytoja, šios kalbos moko Vilniaus universiteto ir kolegijos studentus. „Esu filologė nuo pat šaknų, todėl ir laisvalaikiu mokausi kalbų, - pasakoja moteris, kuriai ypač patinka ispaniškoji kultūra ir kelionės. - Apkeliavau visą Lotynų Ameriką, labai mėgstu Jungtines Amerikos Valstijas, bet kai tik turiu laiko, lekiu į Ispaniją.“

REKLAMA

Ponia Jolita nemano, kad vyrui tapus ministru keisis jos gyvenimas. „Aišku, vyro kaip ir nematau, tačiau buitis man niekada nebuvo našta“, - sako J.Vilkaitienė. Moteris teigia, kad jos nedomina viešasis gyvenimas. „Mano visuomenė - mano artimieji ir draugai“, - priduria ji. Vilkaičių sūnus jau suaugęs, šiuo metu viename Anglijos universitete studijuoja viešuosius ryšius.

Žmona yra gabesnė


Vienintelis ponas gražioje Vyriausybės narių sutuoktinių draugijoje - krašto apsaugos ministrės Rasos Juknevičienės vyras Zenonas Juknevičius, Kovo 11-osios Akto signataras, advokatas. Ponas Zenonas prisipažįsta, kad toks gana seniai politika užsiimančios žmonos karjeros vingis jo nė kiek nenustebino. „Čia nieko nėra ypatinga. Prisiminkite, juk ji buvo ir Seimo pirmininko pavaduotoja“, - primena Z.Juknevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar sunku turėti žmoną - garsią politikę, vyras tikina negalįs vienareikšmiškai atsakyti. „Rečiau matomės, nukenčia bendras laisvalaikis, tiesą sakant, jo ir nėra. Tačiau mano gyvenimas jau ne vienus metus toks, - sako nė kiek dėl to neišgyvenantis ponas Zenonas ir prisipažįsta: - Buities reikalai man ne naujiena, esu įpratęs. Kartais tie rūpesčiai net malonūs.“

Pasiteiravus, kaip leidžia laisvalaikį, Z.Juknevičius teigė pastaruoju metu grįžęs prie jaunystės metais skaitytos klasikos. „Į teatrą beveik nenueiname, be to, nėra ir spektaklių, kurie būtų labai prie širdies“, - užsimena Z.Juknevičius. Kine sutuoktiniai apsilanko dažniau, bent jau iki šiol taip būdavo. Pasak pono Zenono, kartais jo žmona grįžta tokia pavargusi, kad nelabai ir nori kur nors eiti. „Aš tikrai nesu viešumos mėgėjas, labiau vertinu privatumą. O Rasa - viešumos žmogus“, - pabrėžia advokatas.

REKLAMA

Paklaustas, ar pačiam niekada nebuvo kilęs noras grįžti į politiką, Z.Juknevičius sako, kad abiem dalyvauti politikoje būtų nekuklu. „Esame nusprendę - į politiką eina tas, kuris yra gabesnis tam. Šiuo atveju tai - žmona“, - pripažįsta ponas Zenonas.



Trumpai apie kitus


Švietimo ir mokslo ministro Gintaro Steponavičiaus žmona Ugnė yra teisininkė, šiuo metu augina dukrą. Ūkio ministro Dainiaus Kreivio sutuoktinė Dalia Kreivienė dirba Užsienio reikalų ministerijos Prekybos politikos departamente. Dabar moteris yra motinystės atostogose - ministro šeima laukia pagausėjo. Kreiviai jau turi sūnų Daumantą. Aplinkos ministro Gedimino Kazlausko sutuoktinė Renata yra baigusi verslo administravimą ir finansų valdymą, dirba bendrovėje „AR Agentūra“ vykdomąja direktore. Finansų ministro Algirdo Šemetos žmona - dienraščio žurnalistė. Užsienio reikalų ministras Vygaudas Ušackas su sutuoktine Loreta, kuri studijavo bibliotekininkystę, turi sūnų ir dukrą. Teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus žmona Agnė - psichologė-psichoterapeutė, Vilniaus universiteto doktorantė. Šeima augina du vaikus.

Raimonda Ramelienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų