REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grupės „Poison“ gitaristo koncertas

Richie‘s Kotzenas ir jo gitara energingai tirpdys sniegą Vilniuje jau kitą savaitę!

Liko visai nedaug... Jau kitą savaitę, sausio 23 d. (penktadienį) 19 val. klube „New York“ Vilniuje koncertuos vienas talentingiausių pasaulio gitaros virtuozų Richie’s Kotzenas su grupe. Įdomu ir tai, kad šis atlikėjas iš JAV savo 2009 metų Europos turą pradės būtent Lietuvos sostinėje.

REKLAMA
REKLAMA

Savo pirmą albumą Richie’s Kotzenas įrašė dar būdamas aštuoniolikos metų amžiaus. Jau po metų jo nuotrauka puikavosi ant muzikinio žurnalo „Guitar World Magazine“ viršelio, o pats muzikantas buvo pristatomas kaip vienas iš trijų geriausių naujųjų pasaulio gitaristų.

REKLAMA

1993 metais Richie’s gavo kvietimą groti garsioje tuo metu Amerikos grupėje „Poison“, su kuria įrašė puikų albumą "Native Tongue". Jo singlai "Stand" ir "Until You Suffer Some (Fire & Ice)", kurių bendraautoriumi buvo ir Richie’s Kotzenas, iškart įsiveržė į Amerikos ir Didžiosios Britanijos topų lenteles. Po vėliau sekusio gigantiško pasaulinio turo Kotzenas buvo priverstas palikti grupę „Poison“ dėl labai pikantiškos priežasties: įsiplieskė jo meilės romanas su tos pačios grupės būgnininko Rikkio Rocketto mergina.

REKLAMA
REKLAMA

Palikęs grupę „Poison“, Richie’s Kotzenas atsidavė solinei karjerai, kurios metu išleido keliolika albumų. Jis bendradarbiavo su įvairaus stiliaus muzikantais, tokiais kaip Greggas Bissonette’as, TM Stevensas, Steve’as Saluto, Richie’s Zito, Guthrie’s Govanas, Gregas Howe ar Marco Mendoza. 1999 metais kartu su džiazo muzikos korifėjais Stanley’s Clarke’as ir Lennys White’as jis išleido albumą „Vertu“, tuo tik patvirtindamas savo kaip įvairiapusio ir plačių muzikinių pažiūrų muzikanto vardą.

1999 metais Richie’s Kotzenas pakeitė Paulą Gilbertą grupėje „Mr. Big“. Su šia grupe išleistas albumas "Get Over It" (1999) susilaukė didžiulės sėkmės. Du sekantys albumai "Deep Cuts" (2000) ir "Actual Size" (2001) taip pat buvo labai sėkmingi, o daina “Shine” pasiekė net 1 vietą Japonijos topų lentelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2002 metais Richie’s Kotzenas įsteigė savo įrašų studiją Los Andžele, kurioje per kelis metus įrašė dar 5 solinius albumus. 2006 metais Kotzenui teko garbė dalyvauti grupės „The Rolling Stones“ koncertiniame ture Japonijoje. Tais pačiais metais jis išleido albumą "Into The Black", kuris gavo labai aukštą žurnalo „Classic Rock“ įvertinimą. Ne mažiau sėkmingas kritikų vertinimu buvo ir sekantis Richie’o Kotzeno albumas "Return Of The Mother Head's Family Reunion", įtrauktas į geriausių 2007 metų roko albumų sąrašą. Šiame sąraše turėtų atsirasti vietos ir tų pačių metų boso gitaristo Marco Mendozos (ex-„Thin Lizzy“, ex-„Whitesnake“) albumui „Live For Tomorrow“, kurį prodiusavo ne kas kitas, o Richie’s Kotzenas, jame girdime ir jo gitarą bei balsą .

REKLAMA

Iš viso Richie’o Kotzeno diskografijoje galima suskaičiuoti per 50 albumų - jis grojo kaip solo muzikantas, grupių „Poison“ ar Mr. Big“ narys bei kviestinis muzikantas. Kaip 38-erių metų muzikantui – tai tiesiog fenomenalus pasiekimas. Ar dar yra abejonių, kad jis išspaus visą prisikaupusią energiją iš publikos koncerte gyvai? Tuo įsitikinsime 2009 m. sausio 23 d. klube „New York“ Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų