REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo kanceliarijos paskelbtas viešojo maitinimo įstaigų bei parduotuvės patalpų nuomos konkursas neįvyko, bus skelbiamas antrasis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip BNS penktadienį informavo Finansų departamento direktorės pavaduotoja Dalė Špakauskienė, paraiškas dalyvauti konkurse pateikė trys įmonės, tačiau nė viena neatitiko reikalavimų.

REKLAMA

Šiuo metu Seimą maitinanti valstybinė įmonė „Greminta“ konkurse nedalyvavo, nes neatitinka konkurso sąlygos, jog įmonės veikla pastaruosius trejus metus turėjo būti pelninga.

Seimo kanceliarija 10-čiai metų nori išnuomoti valgyklos, restorano, baro, bufeto bei parduotuvės patalpas su įranga.

Beveik 1942 kvadratinių metrų plotą Seimo kanceliarija norėjo išnuomoti už 33 tūkst. litų per mėnesį, už įrangos nuomą - dar 13 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Seime tai - ne pirmas nesėkmingas bandymas išnuomoti patalpas, kuriomis jau daugelį metų išskirtinėmis sąlygomis naudojasi valstybės įmonė „Greminta“.

Konkursas dėl patalpų nuomos buvo skelbtas 2007 metais, po to, kai kilus vadinamajam privilegijų skandalui apsižiūrėta, jog „Greminta“ parlamente dirbo „šiltnamio sąlygomis“ - nemokėjo nei už patalpų nuomą, nei už komunalines paslaugas.

Konkursas dėl Seimo rūmuose esančių valgyklos bei restorano patalpų ir įrangos nuomos tuomet buvo skelbtas dukart, tačiau neįvyko, neatsiradus nė vienos įmonės, panorusios maitinti parlamentą.

Neįvykus konkursams dėl Seimo rūmuose esančių valgyklos bei restorano patalpų ir įrangos nuomos, su „Greminta“ metams pratęsta sutartis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų