REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ankstesnės valdžios paliktos skylės biudžete gali nemaloniai atsiliepti kartu su ministrais pasitraukusiems politinio pasitikėjimo tarnautojams.

REKLAMA
REKLAMA

Neaišku, ar ištuštėjusiame ižde bus rasta lėšų jų išeitinėms kompensacijoms, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

REKLAMA

Valstybės tarnybos departamento duomenimis, šiemet visose ministerijose dirbo 58 politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojai. Vyriausybei atskaitingose įstaigose ir kanceliarijoje darbavosi 14 šios kategorijos tarnautojų.

Pagal įstatymą, praėjus mėnesiui, kai tarnautojas turi palikti tarnybą, jam sumokama vieno mėnesio darbo užmokesčio dydžio kompensacija. Tiesa, jeigu toks pareigūnas per mėnesį įsidarbina valstybės tarnyboje, kompensaciją gauna tik už laikotarpį, kurį nedirbo. Ši taisyklė netaikoma išėjusiesiems dirbti į privatų sektorių, šiuo atveju kompensacija vis tiek priklauso.

REKLAMA
REKLAMA

Krašto apsaugos ministerijoje (KAM) dirbo penki politinio pasitikėjimo pareigūnai. Jų išeitinėms kompensacijoms numatyta suma siekia 41 tūkst. litų neatskaičius mokesčių. Kaip dienraščiui aiškino KAM Viešųjų ryšių departamente, šios išlaidos biudžete buvo suplanuotos iš anksto. Pasiteiravus, ar šie pinigai bus išmokėti tvarkingai, ministerijos atstovai tvirtino lauksiantys žinių iš Finansų ministerijos.

Atleidžiamų darbuotojų skaičius ministerijose labai įvairus, pavyzdžiui, Finansų ministerijoje politinio pasitikėjimo tarnautojų jau kurį laiką nebuvo, todėl nebuvo ką ir atleisti. Viceministru dirbęs Valentinas Miltienis laimėjo konkursą ir liko dirbti ministerijos sekretoriumi, todėl jam išeitinė kompensacija nepriklauso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje atleisti penki tarnautojai. Trims iš jų beveik 27,5 tūkst. siekianti išeitinė kompensacija jau išmokėta. Likusieji išmokos lauks mėnesį.Vieniems pareigūnams sumokėta anksčiau, nes jie priimti iki Valstybės tarnybos įstatymo nuostatų pakeitimo, todėl jiems galioja ankstesnė tvarka.

Finansų ministerijos Viešųjų ryšių skyriaus vedėjo pavaduotojas Vytautas Lenkutis dienraščiui tvirtino, kad apie išeitines kompensacijas kalbėti anksti. Jis pridūrė, kad šios išmokos įtrauktos į tą pačią eilutę, kurioje nurodyta suma, skirta algoms. V.Lenkutis nenorėjo leistis į svarstymus apie tai, ar bus iš ko mokėti išeitines kompensacijas.

REKLAMA

Šį mėnesį - pirmą kartą nuo 2001-ųjų - valstybės įstaigų tarnautojams vėlavo atlyginimai. Laiku nebuvo išmokėta beveik 100 mln. litų.

Vakar naujasis finansų ministras Algirdas Šemeta pareiškė, kad biudžete žioji didelė skylė - skola siekia apie 1 mlrd. litų.

„Iki metų pabaigos liks skolos biudžetinėms įstaigoms“, - pripažino ministras. Be kita ko, jis prabilo apie ketinimus mažinti valstybės tarnautojų skaičių.

Finansų ministerijos Iždo departamentas rengia kriterijus, kuriais bus vadovaujamasi sprendžiant, su kuriais asignavimų valdytojais pirmiausia atsiskaityti, o kas gali palaukti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų