REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnyba tiria, ar teisėtos judriojo radijo ryšio sistemos bazinių stočių statybos Klaipėdos apskrityje.

REKLAMA
REKLAMA

Į šią tarnybą su prašymu ištirti galimai neteisėtas judriojo radijo ryšio sistemų bazinių stočių statybas kreipėsi uostamiesčio Verpėjų g. mikrorajono ir Mazūriškių kaimo gyventojai.

REKLAMA

„Vakarų ekspresas“ jau rašė, jog gyventojai nepatenkinti be jų leidimo pastatytomis antenomis Klaipėdoje, ant dviaukščio Verpėjų g. 46 namo, bei Mazūriškėse, vandenvietės teritorijoje. Žmonės įsitikinę, jog antenos kenkia jų sveikatai ir yra pastatytos pažeidžiant kai kuriuos teisės aktus.

Vyriausybės atstovė Kristina Vintilaitė, išnagrinėjusi skundus, suabejojo, ar Sveikatos apsaugos ministerija gali reglamentuoti tokių objektų statybą, ar tokie objektai yra statiniai.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimo metu nustatyta, kad dėl nepakankamos ir neaiškios judriojo radijo ryšio sistemos bazinių stočių statybos teisinės reglamentacijos kyla pagrįsti asmenų skundai, į kuriuos nepajėgia atsakyti kompetentingos institucijos.

Siekdama išsiaiškinti kilusius klausimus, K. Vintilaitė kreipėsi į Klaipėdos rajono savivaldybės merą, Klaipėdos apskrities viršininką, Klaipėdos visuomenės sveikatos centrą, Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnybą, Aplinkos, Sveikatos apsaugos ministerijas ir Vyriausybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų