REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ateinantį savaitgalį Lvove, Ukrainoje, vyks jau tradiciniu tapęs džiazo festivalis „JazzBezz“, kuriame pasirodys tokios JAV ir Europos džiazo žvaigždės, kaip Ken Vandermark, Peter Brotzman, Mats Gustafson ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šiais metais viena festivalio diena paskirta ir lietuvių muzikantams: gruodžio 13 dieną „JazzBezz“ pagrindinėje scenoje karaliaus atstovai iš Lietuvos „2good” ir “Saga”.

REKLAMA

Pasak nu jazz – fusion grupės „2good“ lyderio Karolio Vaitiekūno, groti Rytuose yra ypatingai įdomu. „Vakaruose žmonės pernelyg apkrauti informacija – tarkime, kokiame nors Paryžiuje geri ir įdomūs renginiai vyksta kone kasdien, publika yra visko persisotinusi. Panašiai jau darosi ir pas mus. O ukrainiečiams viskas tebėra be galo įdomu: „JazzBezz“ – Lvovo metų šventė, tad publika muzikai skirią visą dėmesį“, – pasakojo K.Vaitiekūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Muzikanto teigimu, galimybė groti tokiems klausytojams įpareigoja pasitempti. „Ukrainiečiams stengsimės pagroti geriausius savo kūrinius ir atskleisti geriausias savo puses“, – žada atlikėjas.

„Šis festivalis išskirtinis tuo, kad viena jo diena bus skirta būtent lietuvių muzikai. „JazzBezz” – kažkas tarp mūsiškio „Kaunas Jazz” ir „Mama Jazz”, tad galimybė pasirodyti tokiame festivalyje yra iš tiesų ypatinga”, – sakė Tarpdisciplininio meno atstovas Darius Gerasimavičius, globojantis „2good” ir „Sagos“ kelionę į Lvovą. Pasak jo, šis projektas įgyvendinamas festivalio organizatorių ir privačių rėmėjų lėšomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ukrainoje jau viešėję free jazz kolektyvo „Saga“ muzikantai  sakosi mielai grįžtantys į Lvovą.

„Praeitais metais publika mus priėmė itin šiltai, tad su malonumu važiuojame ir šiemet. Juo labiau, kad šįkart esame kviečiami į festivalį, o ne džiazo klubą, todėl grosime gausesnei auditorijai”, – pasakojo „Saga” kontrabosistas Vytis Nivinskas. Atlikėjo teigimu, tai bus jau penkta užsienio valstybė, kurioje šiemet koncertavo „Saga”.

„Nors esame gavę pasiūlymų iš Kultūros ministerijos atstovauti Lietuvą užsienio festivaliuose, kol kas visos išvykos vyksta savos iniciatyvos dėka. Tačiau jos – visuomet ypatingos, nes muzikantams juk patinka keliauti su muzika”, – šypsojosi V. Nivinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų