REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bus atidaryta gruodžio 12 d. 19 val. galerijoje „Balta“ (Valančiaus g. 21, Kaunas).

Pagrindinis projekto tikslas – užmegzti kultūrinį dialogą tarp dviejų Lietuvos ir Italijos miestų: Kauno ir Katanijos.

REKLAMA
REKLAMA

Nors geografiniu požiūriu abu miestai išsidėstę savituose ir vienas nuo kito nutolusiose regionuose: Kaunas – šiaurėje, Katanija – pietuose, abu jie turi ir bendrumų – tai periferijos miestai, kurie šiuo metu išgyvena reikšmingus socialinius, ekonominius ir kultūrinius pokyčius.

REKLAMA

Projekto pavadinime žaismingai maišomi ir painiojami dviejų miestų pavadinimai, tas pats daroma parodose su menininkais ir jų kūriniais. Parodoje dalyvaujantys menininkai naudoja skirtingas menines priemones – video, fotografijas, akcijas viešose erdvėse, performansus ir internetą.

Parodoje eksponuojamuose darbuose bandoma perteikti konkrečias šiuolaikines sąlygas, iš dalies būdingas vienam kontekstui, iš dalies – egzistencines ir būdingas vadinamai vakarų visuomenei.

REKLAMA
REKLAMA

Įdomu tai, kad projekte dalyvaujančių menininkų darbai sumažino atstumus, parodė, jog net geografiškai nutolusios vietos gali turėti daug bendro. Tuo jau galėjo įsitikinti Katanijos gyventojai, kai paroda spalio mėnesį buvo eksponuojama Italijoje. Kaune paroda veiks iki 2009 m. sausio 30 d.

Parodoje Kaune bus galima išvysti Patricijos Gilytės, Agnės Jonkutės, Ingos Likšaitės ir Federico Baronello, Filippo Leonardi, Mariadomenica Rapicavoli, Giuseppe Lana  darbus. Paroda yra Europos Kultūrų dialogo metų 2008 programos dalis.

Kartu bus pristatytas ir minėtos programos Nacionalinio partnerio – galerijos „Meno parkas“ – 2008-aisiais vykdyto projekto „Meno migracija: peržengiant periferiškumą“ renginių katalogas. Ši paroda yra vienas iš tarptautinio šiuolaikinio meno festivalio „KAUNAS MENE: KONTEKSTAI“ renginių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų