REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus universitete pastaruoju metu dėstytojaujantis buvęs parlamentaras ir užsienio reikalų ministras, socialdemokratas Povilas Gylys gali būti siunčiamas vadovauti Lietuvos diplomatinei atstovybei Suomijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Užsienio reikalų komiteto vadovas Justinas Karosas dienraščiui "Lietuvos rytas" pripažino, jog P.Gylio kandidatūra svarstoma, bet pabrėžė, kad oficialaus teikimo kol kas dar nėra.

REKLAMA

Parlamentinio komiteto vadovas palankiai vertina P.Gylio kandidatūrą į ambasadorius. Politikas priminė, kad ambasadoriumi prie Šventojo Sosto anksčiau buvo paskirtas eksministras Algirdas Saudargas. Jei Seimas nepriims buvusiems KGB rezervistams nepalankių įstatymo pataisų, į diplomatinę tarnybą turėtų išvykti ir Antanas Valionis.

"Būtų juokinga, jeigu buvęs užsienio reikalų ministras negalėtų būti ambasadoriumi", - pridūrė Seimo komiteto pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Išvykti dirbti ambasadoriumi P.Gyliui buvo siūloma ir anksčiau, bet dėl įvairių priežasčių eksministras vis atsisakydavo. Šįkart jis esą sutiko dėl artėjančio pensinio amžiaus.

Nepaisant palankių J.Karoso atsiliepimų, opozicijai priklausantys kiti Seimo Užsienio reikalų komiteto nariai gana kritiškai vertino ketinimus P.Gylį skirti ambasadoriumi Suomijoje.

Lietuvos ambasadoriaus Suomijoje postas liko laisvas po to, kai ligšiolinis ambasadorius Audrius Brūzga buvo paskirtas ambasadoriumi JAV.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų