REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Uostamiesčio savivaldybei priklausantis nekilnojamasis turtas, kad ir nenaudojamas, vis tiek „valgo“ biudžeto pinigus - vien pernai paklota 170 tūkst. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Tokią informaciją vakar pateikė Savivaldybės kontrolieriaus tarnyba, kuri tikrino, kaip disponuojama miestui priklausančiu turtu. Paaiškėjo, kad žinybos nesusigaudo, kiek ir kokio turto turi, o apie 4 tūkst. kv. m patalpų apskritai nėra nei išnuomota, nei perduota panaudai, nors už jų išlaikymą kasmet mokami pinigai.

REKLAMA

Miesto Tarybos Kontrolės komiteto pirmininkė Eugenija Odebrecht sakė, kad didžiausia problema yra tai, kad savivaldybės administracija esą nesuteikia informacijos, ją slepia.

„Nėra baigta 2007 metų turto inventorizacija. Savivaldybės turtas - netausojamas. Suskaičiuota, kad už patalpų, perduotų įvairioms organizacijoms, išlaikymą neišieškota 34 tūkstančiai litų skolų. Sutartys pasibaigia, jos nepratęsiamos, nenutraukiamos, o patalpomis toliau naudojamasi“, - piktinosi ji.

Paaiškėjo ir tai, kad savivaldybės administracija net nežino, kiek iš viso yra turto, nes dalis jo neįtraukta į apskaitą.

„Savivaldybės administracijos pareikalausime konkretaus plano su terminais, kaip išspręsti šią problemą“, - teigė E. Odebrecht.

Denisas Nikitenka

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų