REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prireikė beveik pusantrų metų, kad nepaklusnumu ir skandalais garsėjantis uostamiesčio politikas Naglis Puteikis įrodytų savo tiesą. Vakar prieš 8 val. jis atidarė Kultūros paveldo departamento (KPD) Klaipėdos teritorinio padalinio pastato duris ir įžengęs vidun sėdo į gerai pažįstamą jo vedėjo kėdę.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas atmetė buvusio KPD vadovo Albino Kuncevičiaus skundą ir paliko galioti šių metų vasario 19 d. Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą. Pastaruoju panaikinta N.Puteikiui skirta griežčiausia tarnybinė nuobauda - atleidimas iš departamento Klaipėdos teritorinio padalinio vedėjo pareigų, rašo „Respublika“.

REKLAMA

Įdomiausia tai, kad A. Kuncevičius bylinėjimosi pradžios taip ir nesulaukė, nes pats netrukus buvo atleistas iš pareigų.

N. Puteikis į senąjį darbą grįžo vakar ryte. Iki šiol padaliniui vadovavęs Vitalijus Juška pervestas į vyriausiojo valstybinio inspektoriaus pareigas.

Paklaustas, ar sieks gauti dėl neteisėto atleidimo netektą atlyginimą, N. Puteikis užtikrino, kad šis klausimas jam šiuo metu rūpi mažiausiai.

„Pirmiausia reikia sutramdyti suįžūlėjusius paveldo niokotojus ir padrąsinti inspektorius. Įvykus susidorojimui su manimi kolegos prarado drąsą, nes aiškiai pamatė, kad jei kovosi su nesąžiningais verslininkas, gausi per galvą“, - sakė „Respublikai“ N. Puteikis.

REKLAMA
REKLAMA

KPD direktoriaus įsakymu klaipėdietis iš darbo atleistas praėjusių metų rugpjūčio 17 d. A. Kuncevičiaus teigimu, jis aplaidžiai ir nerūpestingai vykdydamas tarnybines pareigas, savavališkai ir neteisėtai viršydamas savo įgaliojimus sustabdė uostamiesčio I. Simonaitytės bibliotekos restauravimo darbus.

Tuo jis neva sutrikdė valstybės investicinio projekto įgyvendinimą, sukėlė neigiamas pasekmes pačiai bibliotekai ir finansinius nuostolius rangovui, diskreditavo valstybės tarnybą, ja piktnaudžiavo ir tuo padarė šiurkštų tarnybinį nusižengimą.

Tačiau teismas konstatavo, kad N. Puteikis turėjo teisę stabdyti darbus, inicijuoti naujų vertingųjų savybių nustatymą. Tad jo veiksmus negalima laikyti piktnaudžiavimu tarnyba, savivaliavimu ir valstybės tarnybos diskreditavimu.

Darius Čiužauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų